A Milli Takım'ın grubunda son durum

A Milli Takımımız, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 7. maçında Norveç ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından tribünden TFF yönetimine 'istifa' tezahüratları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
A Milli Takım'ın grubunda son durum

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 7'nci maçında Norveç ile 1-1 berabere kaldı.

Gruptaki diğer maçlarda Hollanda, deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Karadağ ise deplasmanda Karadağ'ı 3-0 mağlup etti.

Bitime 3 maç kala grubumuzda oluşan puan durumu:

1️. Hollanda - 16 P
2️. Norveç - 14 P
3️. Türkiye - 12 P
4️. Karadağ - 11 P
5️. Letonya - 5 P
6️. Cebelitarık - 0 P

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, ilk kez resmi bir maçta takımın başında görev aldı. Deplasmanda Hollanda'ya 6-1'lik skorla kaybedilen karşılaşmanın ardından teknik direktör Şenol Güneş ile yollar ayrılmış ve yerine Stefan Kuntz göreve getirilmişti. Alman teknik adam, Norveç karşılaşmasıyla birlikte takımının başında ilk kez resmi bir karşılaşmada görev yaptı.

Mili takımda Norveç maçı öncesinde 3 eksik isim bulunuyor. Hollanda karşılaşmasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak ve Orkun Kökçü cezaları nedeniyle Norveç karşılaşmasında görev yapamadı.

CANER ERKİN 3 MAÇ SONRA KADRODA

Türkiye’nin Norveç’i konuk ettiği karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Caner Erkin, 3 maçlık aranın ardından milli takıma davet edildi. Son olarak Letonya ile 3-3 berabere kalınan mücadelede görev yapan tecrübeli sol bek; Karadağ, Cebelitarık ve Hollanda maçlarında ise aday kadroya çağrılmamıştı. Caner Erkin, 3 maçlık aranın ardından milli maçta görev yaptı.

BERAT ÖZDEMİR VE BERKAN KUTLU İLK KEZ FORMA GİYDİ

A Milli Futbol Takımı’nda Berkan Kutlu, milli formayı giydi. Türkiye’nin Norveç’i konuk ettiği karşılaşmanın 58’inci dakikasında Ozan Tufan’ın yerine oyuna dahil olan Berkan Kutlu, milli forma altında ilk maçına çıktı.    

Öte yandan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Berat Özdemir, Berkan Kutlu ve Serdar Dursun’u ilk kez aday kadroya dahil etmişti. Tecrübeli teknik adam, Norveç karşısında Berat Özdemir’i 11’de sahaya sürdü. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, ilk kez milli forma ile görev yaptı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin