A Milli Takım Stefan Kuntz ile anlaştı: Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı?

Şenol Güneş ile yolların ayrılmasından sonra yeni arayışlar içerisine giren A Milli Takım, Stefan Kuntz ile anlaştı. Almanya U21 takımının teknik direktörlüğünü yapan Kuntz, Hamit Altıntop ile geçtiğimiz gün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler sonrasında anlaşma sağlandı ve Kuntz ile 3 senelik sözleşme imzalandı. Futbolseverler tarafından merak edilen Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı? Stefan Kuntz kimdir?

Google Haberlere Abone ol
A Milli Takım Stefan Kuntz ile anlaştı: Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı?

Geçtiğimiz gün Hamit Altıntop ile görüşme sağlayan Stefan Kuntz, prensipte anlaşmaya vardı. Bu hafta ise A Milli Takım teknik direktörlüğü için Kuntz ile 3 senelik sözleşme imzalandı. Almanya takımının U21 teknik direktörlüğünü yapan Stefan Kuntz’un, A Milli takımla sözleşme imzalamasından sonra birçok futbolsever Stefan Kuntz hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Stefan Kuntz kimdir?

STEFAN KUNTZ KİMDİR?

A Milli Takım Stefan Kuntz ile anlaştı: Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı?

30 Ekim 1962 yılında Almanya Neunkirchen'de doğan Stefan Kuntz, kariyerine futbolcu olarak başladı.

Bochum formasıyla profesyonel olan Kuntz, 1995 yılında 1.5 milyon Euro bonservis ücretiyle 1.FC K'lautern takımından Beşiktaş'a transfer olarak siyah beyazlı ekibe dahil oldu.

A Milli Takım Stefan Kuntz ile anlaştı: Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı? - Resim : 2

1996 yılında Beşiktaş'tan ayrılan Kuntz, 1999 yılında ise futbolculuk kariyerine son verdi. Daha sonra ise futbolculuğa başladığı Borussia Neunkirchen takımını çalıştırarak teknik direktörlük kariyerine başladı.

A Milli Takım Stefan Kuntz ile anlaştı: Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı? - Resim : 3

İlk olarak Borussia Neunkirchen takımını çalıştırmaya başlayan 58 yaşındaki Kuntz, sonrasında Karlsruhe, Waldh. Mannheim, LR Ahlen takımlarını çalıştırdı.

Devamında; TuS Koblenz ve Bochum takımlarında sportif yönetici pozisyonlarında görev alan Kuntz, 2008 yılından 2016'ya kadar 1.FC K'lautern takımında yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı.

A Milli Takım Stefan Kuntz ile anlaştı: Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı? - Resim : 4

2016 yılında Almanya U21 Milli takımında teknik direktörlük yapmaya başlayan deneyimli teknik adam, o tarihten beri Alman U21 Milli takımındaki görevini yürüttü.

A Milli Takım Stefan Kuntz ile anlaştı: Stefan Kuntz kimdir? Stefan Kuntz hangi takımları çalıştırdı? - Resim : 5

Dün, İstanbul'da Hamit Altıntop ile görüşme gerçekleştiren ve prensip anlaşmasına varılan Stefan Kuntz bugün yönetim kuruluna sunuldu ve yönetim tarafından oy çokluğu ile kabul görerek A Milli Takımı’n yeni teknik direktörü oldu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin