A Haber'in sansürüne uğrayan Nadir Sarıbacak, Medyatava'ya konuştu!

Antalya Film Festivali'ndeki konuşmasının bir bölümü A Haber kanalı tarafından sansürlenen ünlü oyuncu, kanalın uyguladığı sansür ve ödülle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
A Haber'in sansürüne uğrayan Nadir Sarıbacak, Medyatava'ya konuştu!

52′inci Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 'Sarmaşık' filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Nadir Sarıbacak’ın teşekkür konuşması, ekranının sağ üst köşesinde “YSK ve RTÜK sansürüne hayır” logosu bunan A haber kanalı tarafından sansürlendi. 



A Haber'in uyguladığı sansürle ilgili Medyatava'ya konuşan Sarıbacak, konuşmasının ideolojik olmadığını ve meseleyi büyüttüklerini söyledi.



İşte, Sarıbacak'ın o açıklamaları:



"Kardeşlik ve muhabbet üzerine birkaç söz söylemek istemiştim, söyledim de çok şükür. Fakat yayın galiba endişelendi ve konuşmamın sonu kesildi. Ama olsun yapanların da canı sağ olsun.



O sözde ideolojik bir şey de yoktu. Sadece benden önce konuşan yönetmenimin konuşmasından korkup, sonrasında da benim konuşmamda endişelenip, kamerayı uzaklaştırdılar ve sesi kestiler. Halbuki sabretseler iki cümle sonra konuşma bitiyor ve metnin tamamında da söylediğim ideolojik bir şey yok aslında. Ama kendi kendilerine kaygılanıp, meseleyi büyüttüler."



Tolga Karaçelik'in yönetmenliğini yaptığı Sarmaşık filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Nadir Sarıbacak, ödülle ilgili duygularını ise şu sözlerle dile getirdi:



"Çok mutluyum ve çok keyif aldım. Böyle bir karakteri hep oynamak istiyordum. Tolga da kendi filminde bana bu şansı verdi. Böyle bir karakteri oynadığım ve Tolga'yla çalıştığım için de çok keyifliyim. Antalya Film Festivali'nin 52. yılında bu ödülü almaktan dolayı büyük onur duydum."



Nadir Sarıbacak'ın sansürlenen konuşmasının tamamı ise şöyle:



“Hasbihal etmek istiyorum. Çok kısa, 30 saniye… Memleketle ilgili dertlerim var. Bu filmden de (Sarmaşık) hareketle, çok güzel arkadaşlarım var benim. Farklı dilden, dinden, ırktan, meşrepten, mezhepten ve hepsini aşk derecesinde seviyorum. Ve bizi ancak kardeşlik ve muhabbetin kurtaracağına inanıyorum. Muhabbet… gerçekten. Belki bir duble rakı ya da bir demlik çay. Muhabbet kurtaracak bizim dertlerimizi.” 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin