94 gazeteci sürekli basın kartı alamadı, meslektaşları sessiz kalmadı

Basın Konseyi, sürekli basın kartı talepleri reddedilen gazeteciler için bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
94  gazeteci sürekli basın kartı alamadı, meslektaşları sessiz kalmadı

Aralarında 5N 1K programı yapımcısı Cüneyt Özdemir, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni-Radikal yazarı Murat Yetkin, Reuters Türkiye Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, TRT Haber Haber Koordinatörü Kezban Bülbül, Zaman GYY Yardımcısı Mehmet Kamış, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Yeni Şafak Gazetesi eski Washington Temsilcisi Ali Akel, Aydınlık Gazetesi yazarı Hacer Şule Perinçek, Murat Öztek, CNN Türk'ten Kemal Yurteri, Akşam Gazetesi'nden Abdurrezzak Oral, Mizah yazarı Rıfat Yörük ve Fanatik Gazetesi'nden Mahmut Serkan Akcan gibi isimlerin de bulunduğu 94 gazeteci sürekli basın kartı almaya hak kazandıkları halde komisyon başvularını reddetmişti.



Bu konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Basın Konseyi, Komisyo'nun bu kararını ayrımcalık olarak niteleyerek bu kararın gerekçesini sordu.



Basın Konseyi açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 



Basın Kartı Komisyonu’nun kararıyla sürekli basın kartı almaya hak kazanan 94 gazeteciye, sürekli basın kartlarının teslim edilmemesi en net biçimde ayrımcılıktır.

 

Aralarında medya yöneticileri ve yazarların da olduğu değişik basın kuruluşlarından gazetecilerin, sürekli basın kartlarıyla ilgili komisyon kararını, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdürü Cemalettin Haşimi tarafından onaylanmadığı belirtilmektedir.

 

Bu durumda söz konusu ayrımcılık uygulamalarına son verilmesi gerektiğini tekrarlıyor ve soruyoruz;

 

-Bir aydır kartlarını alamadıkları için kuruma başvuran gazetecilerin, sürekli basın kartları hangi gerekçelerle verilmemiştir?

 

-BYEGM tarafından gazetecilere bildirilen, “Onaylanmadı” ya da “uygun görülmedi” ibaresinin altında yatan gerçeklerin, taraflarla paylaşılmamasının nedenleri nelerdir?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin