90'lara damga vuran şarkıcı hayatını kaybetti

1997 yılında “Gönül” isimli şarkısıyla sevilen ve Çağrı ismi ile çıkış yapan sanatçı Çağrı Göktepe’nin vefat ettiği öğrenildi. Çağrı Göktepe, 51 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
90'lara damga vuran şarkıcı hayatını kaybetti

1997 yılında “Gönül” isimli şarkısıyla sevilen ve Çağrı ismi ile çıkış yapan sanatçı Çağrı Göktepe’nin vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi, duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında ‘Felaket Tellalı lakabı ile ünlenen, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Kendi internet sitesinde bir yazı kaleme alan Akay, “Çok değerli sanatçı arkadaşımız Çağrı Göktepe’yi, 26.06.2020 Cuma günü 51 yaşında çok genç yaşta kaybettik. Onu 1997 yılında Çağrı olarak “Gönül” şarkısıyla sevmiştiniz. Bestelerini Adnan Şenses’ten Cengiz Kurtoğlu’na, Safiye Soyman’dan Harika Avcı’ya kadar çok sayıda ünlü isim okudu. Cenazesi bugün 27 Haziran Cumartesi günü öğlen namazına müteakip, Büyükçekmece Kuba Camii’den kaldırılacaktır. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

ÇAĞRI GÖKTEPE KİMDİR?

1969 yılında Bursa'da dünyaya gelen Çağrı Göktepe, 1985 yılında Bursa Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti’nde korist olarak görev aldı ve daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını kazandı. 1997 yılında ilk albümü Çağrı’yı yaptı ve Gönül Şarkısının klibi ile dikkat çekti. Kenan Işık ve Hülya Avşar’ın başrolünü paylaştığı “Yeşil Işık” filmi başta olmak üzere, çok sayıda film ve reklam filmlerinin müziklerini yaptı. Bosna Hersekli ünlü sanatçı Dino Merlin ile “Sarajevo Burek 2004” albümünde düet yaptı ve Merlin’le Bosna ve Türkiye’de birçok konsere katıldı. Çok sayıda sanatçının albümünde müzik direktörlüğü de yapan Çağrı Göktepe, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda özel konserler verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin