90'lar dizisi ilk gününde başarılı olabildi mi?

Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ yeni başlayan diziyi yazdı.

Google Haberlere Abone ol
90'lar dizisi ilk gününde başarılı olabildi mi?

Sahah Günaydın Gazetesi'nin televizyon ekinde yazan Yüksel Aytuğ bugünkü kçşe yazısında geçen Çarşamba günü ATV'de başlayan Doksanlar dizisini yazdı.



Aytuğ'un yazısı şu şekilde: 



"TRT 1'deki Seksenler'in ardından atv'deki Doksanlar'ın da daha ilk bölümden mayası tuttu. Birol Güven'in her daim her daim topluma dokunan hassas parmaklarıyla yoğurduğu hikaye ekran başındaki bizleri alıp tam da 90'lı yılların ortasına oturtuverdi.



Benim gibi orta yaşı geçkinler için aslında 90'lar öyle uzak bir tarih değil ama diziyle beraber gördük ki,unuttuğumuz hatta alıştığımız pek çok şey var. Tıpkı dönemin başbakanı ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "alışırsınız buna da alırşınız" dediği gibi.



Mesela; ev telefonundan sevgiliye ulaşmak ne dertliymiş meğer.



Ne zormuş tüm ailenin ortasında yavukluyla konuşmak.



67 ekran tüplü televizyon için "öyle büyük ki sinema perdesi gibi" denirmiş.



...



Dizinin her bir karesini "Vay be hakikaten öyle miydi" diyerek izledim. Şaşkınlığım giderek duygu karmaşasına dönüştü. Teknik ce ekonomik ilerlemelerden büyük mutluluk duydum ama 90'lı yıllarda tohumları atılan "yükselen değerler" yüzünden kaybettiğimiz insani erdemler biber biber karşıma çıkınca 2023'den ürker oldum. Eğer Birol Güven günün birinde 2000'ler dizisini çekerse eminim komedi unsuru bulmakta güçlük çekeceği için bu yeni dizisi koyu bir melodram olacak"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin