85 milyon kişinin kimlik bilgisi çalındı. Büyük güvenlik açığı ortaya çıktı. Söz konusu dolandırıcılığı ilk olarak TV100 duyurmuştu

85 milyon vatandaşın kimliği, adres ve kredi kartı bilgileri çalındı, bir uygulamaya yüklendi. TV100'ün haberi gündemi sarstı. 85 milyon kişinin kişisel bilgileri çalındı. Telefon numarasından açık adrese ve banka hesap bilgilerine kadar bütün bilgiler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
85 milyon kişinin kimlik bilgisi çalındı. Büyük güvenlik açığı ortaya çıktı. Söz konusu dolandırıcılığı ilk olarak TV100 duyurmuştu

Türkiye yeni bir skandalla sarsıldı. 

85 milyon kişinin tüm bilgilerinin e-devlet'ten çalındığı ortaya çıktı. Çalınan bilgiler bir uygulamaya yüklendi ve ücretsiz olan bu uygulamay girildiğinde ilgili kişinin bütün bilgilerinin ortaya saçıldığı belirlendi.

85 milyon vatandaşın, TC kimlik no, telefon, adres ve tapu bilgileri bir internet sitesinde yayımlandı.

Bu iddialar bugün bütün haber sitelerinde ve sosyal medyada büyük yer buldu. Ancak haberi daha önce TV100 muhabiri gündeme getirmişti.

TV100 gündeme getirmişti

85 milyon kişinin kişisel bilgilerinin dolandırıcalara satıldığı ididasını ilk olarak TV100 5 Haziran'da gündeme getirmişti. 

85 milyon kişinin kişisel bilgileri çalındı. Telefon numarasından açık adrese ve banka hesaph bilgilere kadar bütün bilgiler ortaya çıktı.

Söz konusu haberi lik olarak tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz yapmıştı. Halil Sadri Yılmaz, bir webs sitesinin var olduğunu ve buraya girilen bilgilerle ilgili kişinin bütün verilerinin ekrana geldiğini söylemişti. 

Haberde mayıs ayında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünü'nün 11 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığı ve Kalkan adı verilen operasyonda 20 şüphelinin yakalandığı duyuruldu.

Habere göre yakalanan kişilerin, kimlik bilgilerini dolandırıcalara sattığı ortaya çıktı. Türkiye'de yaşayan herkesin kişisel bilgileri bir uygulamaya yüklendi ve ücretsiz olan uygulama büyük güvenlik açığını gözler önüne serdi. 

Sorgulama yapılarak kişilerin anne, baba isimlerine, TC kimlik numaralarına, telefon numarasına, akrabalarının bilgilerine ve hatta şahsın annesinin TC kimlik numarasını dahi ulaşılabiliyor.

Bu bilgilere ücretsiz üyelik karşılığı ulaşılırken tapu ve diğer özel bilgiler için ise site ücretli üyelik isteniyor.

Söz konusu haberi lik olarak tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz yapmıştı.

İşte o haber

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin