81 yaşındaki adamın mucize kurtuluşu. Kar fırtınasına arabasında yakalanan Jerry Jouret günlerce kruvasan ve bisküvi yiyerek hayatta kaldı

ABD'de Jerry Jouret isimli 81 yaşındaki adam arabasında kar fırtınasına yakalandı. NASA çalışanı olan Jouret, mahsur kaldığı arabasında günlerce kruvasan ve bisküvi yiyerek hayatta kaldı.

Google Haberlere Abone ol
81 yaşındaki adamın mucize kurtuluşu. Kar fırtınasına arabasında yakalanan  Jerry Jouret günlerce kruvasan ve bisküvi yiyerek hayatta kaldı

California'nın Big Pine dağ evinden Nevada'da yaşayan eşine geri gitmek için çıktığı yolculuğunun üzerinden neredeyse bir hafta geçmişti, ancak henüz varış noktasına ulaşamadı.

Sonunda, altı gün sonra, eski bir NASA çalışanı olan Jerry Jouret, ıssız bir bölgede kar altında kurtarıldı ve hayatta kalmayı başardı; sadece birkaç bisküvi ve kruvasan yedi.

Torunu BBC'ye şunları söyledi: "Her şey sadece bir mucizeydi. Hayatı boyunca çok şey başaran, böyle bir miras yaratan bir adamın, arabasında mahsur kalıp hipotermiden ölmesi zordu."

Jerry Jouret, bu ay California'yı vuran kış fırtınaları tarafından yakalandı. Arabası, 90 cm kar yağışının düştüğü kuzeyde mahsur kaldı.

Fırtınalar nedeniyle en az 13 ölüm bildirildi. Yetkililer sadece bir ölümün hava koşullarına kesin olarak bağlandığını ve sekiz ölümün soğuk hava dalgasıyla bağlantılı olabileceğini söylediler.

24 Şubat'ta Jerry, Big Pine'dan ayrıldıktan 30 dakika sonra, yanlışlıkla daha küçük bir yola girdi ve SUV'si bir kar yığınında sıkıştı.

Ancak 81 yaşındaki Jerry paniğe kapılmadı. Onun yerine, torunu söylediğine göre, eşi Sharon ile birlikte izlediği reality TV programı Survivor'dan öğrendiklerini uygulamaya koydu.

Hafif bir rüzgarlık ceket giymiş olan Jerry, arabada bulduğu ince bir yorgan ve otel bornozu ile ısındı.

Matematikçi, aracı periyodik olarak kapatıp açarak araba bataryasını üç buçuk gün boyunca korumayı başardı.

Su için, camı açarak kar yemesi gerekiyordu. Yiyecek olarak ise arabada kalan az miktardaki atıştırmalıklara başvurdu.

"Kar, kruvasan ve bisküviyle hayatta kalmaya çalışıyordu," dedi torunu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin