80 yıllık dergi yeniden satıldı!

Haftalık haber dergisi, 2010 yılından sonra bir kez daha satıldı.

Google Haberlere Abone ol
80 yıllık dergi yeniden satıldı!

80 yıllık haftalık haber dergisi Newsweek 2010'dan sonra bir kez daha satıldı. İki sene önce Washington Post Şirketi'ne aitken kapanıp tamamen dijitale geçen Newsweek o sene InterActiveCorp (IAC) şirketine sadece 1 dolara 40 milyon dolarlık borçlarıyla birlikte satılmıştı.



IAC Newsweek'i elinde çok fazla tutmadı ve Newsweek'i bir dijital medya şirketi olan International Business Times'a sattı. Satış rakamı açıklanmadı ancak IAC sözcüsü Justine Sacco satışı doğruladı.



3.3 MİLYON TİRAJI VARDI



80 yıllık dergi 1990'lı yıllarda zirve yıllarını yaşamış ve 3.3 milyon tiraja ulaşmıştı. Ancak bu yıllardan sonra okuyucuların dijital medyaya ilgisi ile tirajları zayıflayan 2012 sonbaharında Newsweek basılı versiyonunu kapattığını duyurup tamamen dijitale geçmişti. IAC şirketi Newsweek'i sahip olduğu Daily Beast sitesi ile birleştirmişti.



Mayıs ayında Newsweek'in bir önceki sahibi IAC'tan yapılan açıklamada şirketin Daily Beast sitesine odaklanacağı duyurulmuştu. Bu açıklamanın ardından Newsweek'in bir kez daha satılacağı konuşulmaya başlanmıştı. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin