8 yaşındaki Umut, korunacak yerde dövülmüştü! Dehşet veren olayla ilgili YADER'den açıklama: Nefretle kınıyoruz

Gaziantep'te, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtta kalan 8 yaşındaki Umut, yurtta çalışan bakıcı tarafından ölesiye dövülmüştü. Umut 6 gün yoğun bakımda kalmıştı. Konuyla ilgili Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği'nden açıklama geldi.

8 yaşındaki Umut, korunacak yerde dövülmüştü! Dehşet veren olayla ilgili YADER'den açıklama: Nefretle kınıyoruz

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Küçükkızılhisar Mahallesi'nde bulunan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezi'nde kalan 8 yaşındaki Umut K., yurtta çalışan bakıcı M.S., tarafından resmen işkenceye maruz kalmıştı.

Küçük çocuğun yediği dayak sonrası kafasında kırık ve kanama olduğu tespit edilmiş, çocuk 6 gün yoğun bakımda kalmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı, savcılığa konunun araştırılmasına yönelik suç duyurusunda bulunulduğu da öğrenilmişti.

Bugün de konuyla ilgili Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (YADER)'den açıklama geldi. YADER yaptığı açıklamada bu durumu nefretle kınadıklarını belirtti.

YADER: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesinde; devlet korumasında bakılan 8 yaşındaki çocuğun, bakıcı tarafından ağır şiddet sonrasında yoğun bakıma alınması ve daha sonra tedavi sürecinin devam ettiği çeşitli basın yayın organlarında yayınlanması üzerine derneğimizce yapılan araştırma neticesinde olayın bu şekliyle vukuu bulması bizleri derinden üzmüştür.
Devlet korumasına teslim edilen çocuğun şiddete maruz kalması asla kabul edilemez vahim bir durumdur.
Devlet korumasında yetişenlerin ebeveynlerden yoksun olduğu, devletin şefkat ve merhametine her daim ihtiyacı olduğu tartışmasızdır.
Yetiştiğimiz kurumlarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki bir çok merhametli ve şefkatli çalışanları her daim ayrı tutmaktayız.

BAKICININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çocuğa ağır şiddet uygulayan Bakıcının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 09 Eylül 2022 tarihinde yürürlüğe konulan “Çocuk Koruma Hizmetleri Planlama Ve Çocuk Bakım Kuruluşlarının Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik”in Bakım Personeli başlıklı 18. Maddesine göre istihdamı sağlanıp sağlanmadığına dair hususlar ile mevcut uygulamadaki tüm uygulamaların yeniden gözden geçirilmesi hususları ile bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesi gerekmektedir.

Söz konusu “SÖZDE BAKICI”yı şiddetle ve nefretle kınadığımızı belirtiyor, Bakıcı dahil sorumlular hakkında adalet önünde her türlü cezai müeyyidenin uygulanmasını ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.


Bakıcıların denetim işlemleri dahil tüm işlemlerin gözden geçirilmesi ile birlikte Bakıcı dahil tüm yetkililer hakkında gerekli iş ve işlemlerin yapılmasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından özellikle talep etmekteyiz.

BAKAN GÖKTAŞ'A ÇAĞRI

Vicdanları yaralayan böyle bir şiddetin bundan böyle yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması ve başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ olmak üzere tüm ilgililerden beklemekteyiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin