8. Uluslararası Şiir İstanbul Festivali başlıyor

"Şiir Hayatı Yener" sloganı taşıyan festival, 1-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
8. Uluslararası Şiir İstanbul Festivali başlıyor

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Şiir İstanbul Festivali’nin 8.’si, 1-4 Haziran 2013 tarihleri arasında “Şiir Hayatı Yener” manifestosuyla İstanbul’un değişik mekanlarında gerçekleştirilecek.



Bugüne kadar 67 ülkeden 181 yabancı ve 300’ün üzerinde ‘yerli’ şairi ağırlayan festivalde, bu yıl da 12’si yabancı 17’si yerli toplam 39 şair, şiir severlerle buluşacak.



“Hayatın saldırısı altındayız. Yeni bir hayat bu. Küreselleşen kapitalizmin organize ettiği bir hayat... Masum değil, insanın temelden varoluşuna saldıran bir hayat. Bu küresel saldırıya karşı insanlığın güçlü, kadim bir silahı, dostu var: şiir… Şiiri ve kelimelerimizi bizden asla alamayacaklar. Çünkü hala şairler var. Şiir, hepimizi kuşatan bu insansız hayatı yenecek!... Hep yendi çünkü, en çok da yenildiği, bilgiç tavırlar, salyalı gülümsemelerle artık bittiği ilan edildiği zamanlarda. Yeter! Şiir var! Ve şiir, bu hayatı yener!” ifadelerinin de yer aldığı manifestoyla başlayan festival Suriye’den Abdüsselam Hallum, Mısır’dan Ahmed El Şahavi, Fas’tan Ayşe Basri, Romanya’dan Carolina Ilıca ve Dımıtru M.Ion, Filistin’den Gassan Zaqdan ve Hanan Awwad, Sırbistan’dan Sanja Domazet, Bulgaristan’dan Sasho Serafimov, Fransa’dan Jean-Luc Pouliquen ve Makedonla’dan Katice Kulavkova’yı ağırlayacak.



Türkiye’den ise Ahmet Ada, Aydan Yalçın, Ayten Mutlu, Arife Kalender, Ertan Mısırlı, Fatma N., Hasan Erkek, İlyas Tunç, İhsan Tevfik, Mesut Şenol, Metin Fındıkçı. Mustafa Köz, Özcan Ünlü, Pelin Batu, Sina Akyol ve Şükran Belen şiirlerini sunacak.



Etkinliğin açılışı, modern müziğin temsilcilerinden Timur Selçuk ve kızı Hazal Selçuk’un konseriyle 1 Haziran’da Aya İrini’de saat 19.30’da yapılacak.



“Şiir İstanbul” hakkında geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin