8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde CHP'li kadınlar çıplak ayakla yürüyüş yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde CHP'li kadınlar deprem bölgesinde kadınların yaşadığı problemleri dile getirmek için Erzurum çıplak ayakla yürüyüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde CHP'li kadınlar çıplak ayakla yürüyüş yaptı

Erzurum'daki Havuzbaşı Meydanı'nda bir araya gelen CHP'li kadınlar, deprem bölgesinde kadınların yaşadığı sıkıntıları dile getirmek için yalın ayak basın açıklaması yaptı.

CHP Erzurum Kadın Kolları Başkanı Gizem Yıldırım, 6 Şubat depremlerinde yaşamlarını yitiren yurttaşlarımızı rahmetle anarak başladığı konuşmasında, "Bu sene 8 Mart’ta içimizde hem bir burukluk hem de bir umut var" dedi.

"ÜÇ ÇOCUK, BEŞ ÇOCUK’ DİYE DAYATANLAR, HAMİLE KADINLAR İÇİN NE YAPTI?"

Özellikle deprem bölgesinde kadınların yaşadıklarının ağır olduğunu belirten Yıldırım, "Bu nedenle çok öfkeliyiz. Ağzını her açtığında ‘üç çocuk, beş çocuk’ diye dayatanlar, bu süreçte hamile kadınlar için ne yaptı? Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun verilerine göre, deprem bölgelerinde 226 bin hamile kadın bulunuyor. Bu kadınların gebe takibi bir yana resmen unutuldular, yok sayıldılar. Hamile kadınlar, stres nedeniyle düşük tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldı. Beslenemeyen lohusa kadınlar sütten kesildi. Küçücük bebekler karda kışta sokakta kaldı. İktidar ne yaptı? Koskocaman bir hiç!" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin