8 dakikalık belgesel, televizyon müdürünü işinden etti!

Mısır'da Muhammed Mursi döneminde hazırlanan belgeselin yayınlandığı devlet kanalının müdürü görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol
8 dakikalık belgesel, televizyon müdürünü işinden etti!

Mısır'da devlet kanalı Nile TV'de askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 'Mursi'nin Başarıları' adlı belgeselinin "yanlışlıkla" 8 dakika yayınlanmasını kanal müdürü Mirfet Muhsin'in görevden alınmasına neden oldu.



Mısır Radyo ve Televizyon Kurumu Haber Müdürü Safa Hicazi, yaptığı açıklamada, 'Mursi'nin Başarıları' adlı belgeselin önceki gün resmi televizyon kanalı Nile TV'de yanlışlıkla yayınlandığını ifade etti. Hicazi, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde çekilen filmin 8 dakika hatayla gösterilmesinin ardından Nile TV Genel Müdürü Muhsin'in görevine son verilerek yerine Samih Recai'nin atandığını belirtti.



Kanalda yayımlanan programların incelenmesi ve değerlendirilmesi için bir komite kurulduğunu ifade eden Hicazi, kanaldaki bazı yetkililerin ise 3 ay süreyle işten uzaklaştırma cezası aldıklarını kaydetti.



Görevinden alınan Nile TV Genel Müdürü Mirfet Muhsin ise daha önce yaptığı açıklamada, sekiz dakikası gösterilen söz konusu filmin kendi bilgisi dışında, yanlışlıkla yayına verildiğini belirtmişti. AA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin