7,6 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anının görüntüsü dehşete düşürdü

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler 11 kentte yıkıma neden oldu. Elbistan merkezli yaşanan ve Malatya'da da büyük yıkıma neden olan 7,6 büyüklüğündeki deprem anının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
7,6 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anının görüntüsü dehşete düşürdü

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana depremlerden etkilenen Malatya’da, merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki deprem anı, bir cam fabrikasındaki güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

YER YERİNDEN OYNADI

Görüntülerde fabrika binasının sarsıldığı, üretimi bitmiş ve satışa hazır halde bekletilen çok sayıda cam ürünün devrilerek kırıldığı görülüyor.

Binasında hasar bulunmayan fabrikanın üretimine devam ettiği öğrenildi.

İşte o anlar:

"HEPİMİZ SUÇLUYUZ"

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından depremlerle ilgili bir paylaşım yaptı. Görür, paylaşımında şunları belirtti:

*“Bu depremde herkes ölen on binlerce insanın en azından manevi sorumluluğundan kaçınmaya çalışıyor. Lütfen bunu yapmayın, trajikomik duruma düşüyoruz: Bu depremin geleceği biliniyordu arkadaşlar! Hepimiz suçluyuz.”

“14407 DEPREM ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞTIR”

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “6 Şubat 2023 saat 04:17’de Sofalıcı-Şehitkamil-Gaziantep ve 13:24’te Ekinözü-Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından, 13 Mart 2023 saat 20:30 itibarıyla bölgede toplam 14407 adet deprem çözümü yapılmıştır” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin