7500 TL'yi duyan kuyruğa girdi. Emekliye 7500 TL promosyon uzun kuyruk oluşturdu. Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir 'Teşekkürler Akbank!' dedi, sefaletin resmini çizdi

Bankalar emekli promosyonlarını güncelledi, 7500 liraya kadar emekli ikramiyesi verilmeye başlandı. Akbank, banka promosyonunda öncü oldu, emeklilere 7500 TL verme kararı aldı. Ancak bu kararı duyurduktan sonra banka önünde uzun kuyruklar oluştu. Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir de emeklilere ödenen banka promosyon ücretleriyle ilgili bir yazı yazdı ve "Sefaletin resmini Akbank çizdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
7500 TL'yi duyan kuyruğa girdi. Emekliye 7500 TL promosyon uzun kuyruk oluşturdu. Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir 'Teşekkürler Akbank!' dedi, sefaletin resmini çizdi

Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir'in yazısı

Sefaletin resmini Akbank çizdi

Mutluluğun resmi çizildi mi bilemem ama fakirliğin ve çaresizliğin fotoğrafının çekildiğini gözlerimle gördüm.

Bu tabloyu bize Sabancı Ailesi'nin Akbank'ı çizdi.

Maaşını transfer edenlere 7 bin 500 lira promosyon vereceğini açıkladı. Haberi Türkiye'ye adeta son dakika gelişmesi olarak duyuran bankacılık finans sitesi Paramedya oldu.

Haber daha saatler içinde milyonlarca kişi tarafından duyuldu. Kendi maaşının bile üstünde promosyon almak için binlerce değil, on binlerce değil yüz binlerce emekli Akbank şubelerine akın etti.

Bazı şehirlerde 40 dereceyi bulan sıcaklık altında emekli, maaşını taşıyıp kendisine belki de rahat bir nefes aldıracak 7 bin 500 lirayı almak için kuyruğa girdi.

Anlaşılan banka da bu kadar büyük ilgi beklemiyordu.

Beklemiş olsaydı her halde tedbir alırdı. Şubelerde az sayıda personel vardı. Çünkü yaz nedeniyle birçok personel yıllık izin kullanıyordu.

 

Akbank şubelerinde ve önlerinde büyük izdiham oluştu. Rahatsızlanan ve fenalaşanların sayısını kimse bilemiyor.

Bazı emekliler işlemlerini yaptırmak için yani başka bankadaki maaşını Akbank'a transfer etmek için sabah 08.00'de girdiği şube önündeki kuyrukta sıra 15.00'de geldi.

O para ile kimi kart borcunu kapattı, kimisi kışlık ihtiyacını karşıladı.

O emeklilerin Akbank şubelerinin önündeki durumu gerçekten beni derinden üzdü.

Daha birkaç gün önce Fethiye'de 1 aylık emekli maaşı ile tatil yapan İngiliz ve Alman turisti gördükten sonra bir de bizim emeklinin Akbank şubesi önündeki halini düşündüm.

Emekliyi kim bu hale düşürdü?

7500 TL'yi duyan kuyruğa girdi. Emekliye 7500 TL promosyon uzun kuyruk oluşturdu. Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir 'Teşekkürler Akbank!' dedi, sefaletin resmini çizdi - Resim : 2

Bir banka promosyonu için 75 yaşında banka şubesi önünde 7-8 saat beklemek zorunda kim bıraktı.

Yıllarca bu memleketin kalkınması için çalışan ve çabalayan insanlar, geçinebilmek uğruna bir bankanın verdiği promosyon için 40 derece sıcak altında 7-8 saat kuyruk bekliyor.

Yazık! Gerçekten çok yazık!

Akbank belki de büyük bir ticari operasyon yaptı! Belki 1 milyon yeni müşteri bağladı kendine ama Türkiye'ye sefaletin fotoğrafını gösterdi.

Emeklinin içler acısı halini gözler önüne serdi.

Dünyanın her yerindeki emekli, hayatının kalan bölümünü yurt dışında tatilde geçirirken, bizim emeklinin 40 derece altında üç kuruş için sağlığını bile umursamadığını gösterdi.

Teşekkürler Akbank!

Emeklinin yaşadığı bu sefaletin resmini yaptığın için….

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin