7500 TL aylık alan emekliye kötü haberi duyurdu. Ali Tezel'den dikkat çeken 5 bin TL ikramiye ve 7500 TL emekli maaşı açıklaması. 2024 Ocak ayında zam yapılmayacak mı?

15 Kasım'dan itibaren verilmesi beklenen 5 bin TL emekli ikramiyeleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan SGK uzmanı Ali Tezel, bu ödemeyi kimlerin alamayacağını açıkladı ve en düşük emekli aylığı alanlara kötü haberi verdi.

Google Haberlere Abone ol
7500 TL aylık alan emekliye kötü haberi duyurdu. Ali Tezel'den dikkat çeken 5 bin TL ikramiye ve 7500 TL emekli maaşı açıklaması. 2024 Ocak ayında zam yapılmayacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli vatandaşlara kabine toplantısı sonrasında müjde vermiş ve 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurmuştu.

Erdoğan, toplantı sonrasında bununla ilgili olarak "Bilhassa emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza yeni hazırlıklar yapmaları noktasında gerekli talimatları vermiştim. Kabine toplantımızda yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerin durumunu tekrar gözden geçirecek, inşallah o zaman da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz.12,2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen, aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İkramiyelerin 15 Kasım'dan itibaren ödenmesi beklenirken SGK uzmanı Ali Tezel'den dikkat çeken açıklamalar geldi ve kimlerin 5 bin lira alacağını açıkladı.

Tezel, aynı zamanda 7500 lira emekli maaşı alan vatandaşlara kötü bir haberi de verdi.

İşte Tezel'in sosyal medya üzerinden yaptığı o açıklamalar....

Emekliye 5000 lira kanunu çıktı.

1-SGDP'li çalışana yok.

2-5335/30 gereğince emekli aylığı kesilmeden kamuda çalışanlara yok

3-Nereden emekli olursa olsun vergi mükellefi olanlara (bakkal, kuruyemişçi) LTD ŞTİ ortaklarına, anonim şirketlerin hem ortak hem de YK üyesi olanlarına yok.

5000 lira emekli ikramiyesini cumhurbaşkanımız ve yardımcısı ile bakanlar da alabilecekler.

Şu an 7500 TL olan SSK-Bağ-Kur taban aylığı yeni bir yasa ile değiştirilmezse 2024 ocak ayında onlara yine artış yapılmayıp 7500 almaya devam edecekler.

Ziraat odalarına kayıtlı olan emeklilere de 5000 lira ikramiye yok.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin