7.4 büyüklüğündeki deprem 10 ilde hissedildi. Valiler depremle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep ve Diyarbakır'da son durum

Kahramanmaraş'ta 7.4'lük depremle ilgili valilerden son dakika açıklamalar geliyor. Depremle ilgili son durumu aktaran Valiler, can kaybı ve yaralıların yanı sıra yıkılan bina sayılarını aktarıyor. İşte Kahramanmaraş'taki depremle ilgili son dakika gelişmeleri...

Google Haberlere Abone ol
7.4 büyüklüğündeki deprem 10 ilde hissedildi. Valiler depremle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep ve Diyarbakır'da son durum

KAHRAMANMARAŞKahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun: "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi."

HATAY: Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem sonucu kentte yıkılan binalar bulunduğunu belirterek, "Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." dedi

MALATYAMalatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

ŞANLIURFA: Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, depremle ilgili yaptığı açıklamada can kaybı olduğunu belirterek "Depremde şu an 17 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı" ifadelerini kullandı.

OSMANİYE: Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, il merkezinde 49 bina olmak üzere toplamda 65 binanın yıkıldığını söyledi. Sabaha karşı yaşanan depremle alakalı Osmaniye Valisi Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, çok büyük bir deprem yaşandığını belirterek, “Deprem üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi 7.4 büyüklüğünde, Osmaniye’mizde şu ana kadar tespit edilen merkezde 49 bina var yıkılan. Düziçi'nde 7, Bahçe'de 7 ve Hasanbeyli ilçesinde 1 olmak üzere 65 bina yıkıldı. Bütün ekiplerimiz, devletin bütün kurumları alanda müdahale ediyoruz” dedi.

Bu arada, Esenevler Mahallesi'nde 11 katlı bir bina da yıkıldı. Binada arama-kurtarma çalışmalarına AFAD'ın yanı sıra askerler de katıldı.

DİYARBAKIR: Diyarbakır Valisi, "6 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de enkazdan çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP: Gaziantep Valisi Davut Gül, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu." dedi.

Arama kurtarma ve yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Gül, "İlk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu. Önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler paylaşılacaktır." diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin