73. Venedik Film Festivali açıldı! İşte festivalden ilk detaylar...

Dünyanın en eski uluslararası film festivali olan Venedik Film Festivali bu akşam yapılan açılış töreniyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
73. Venedik Film Festivali açıldı! İşte festivalden ilk detaylar...

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, 31 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak 73. Venedik Film Festivali'nin açılışı, ABD'li yönetmen Damien Chazelle'in "La La Land" isimli filmiyle yapıldı.



Festivalin geleneksel gala yemeği ve resepsiyonu ise, İtalya'da 24 Ağustos'ta meydana gelen depremin kurbanlarına saygı gereği iptal edildi. Festival süresince depremzedelere yardım amacıyla bağış toplanacağı da açıklandı.



Festival etkinliklerinin yapıldığı alanlarda, olası bir saldırı girişimine karşı geniş çaplı güvenlik önlemlerinin alındığı da dikkat çekti. İtalyan basını, bu yılki festivalin terör saldırısı korkusu ve deprem nedeniyle yas ortamında yapıldığını vurguladı.



Festivalin Sanat Yönetmeni Alberto Barbera, Reuters ajansına yaptığı açıklamada "Avrupa'daki terör saldırılarının ardından güvenlik meselesi en önemli hususlar arasında" dedi.



Film Festivali için Venedik kentine Emma Stone, Michael Fassbender, Jude Law, Natalie Portman, Mel Gibson, Amy Adams, Denzel Washington gibi Hollywood yıldızlarının yanı sıra dünya sinema endüstrisinden de çok sayıda önemli ismin gelmesi bekleniyor.



Venedik Film Festivali özellikle son birkaç yıldır, Oscar'larda büyük ödülleri toplayan filmlerin galalarına sahne oluyor.



Sırasıyla 2014 ve 2015'te ilk gösterimi Venedik'te yapılan "Birdman" ve "Spotlight" filmleri En İyi Film Oscar'ını kazanmıştı. 2013'te yapılan 70. Venedik Film Festivali'nin açılış filmi olan "Gravity" de 7 Oscar almıştı.



Bu yılın açılış filmi "La La Land" ve yönetmeni Damien Chazelle de öngösterimin ardından film eleştirmenlerinden büyük övgü aldı.



73. Venedik Film Festivali açıldı! İşte festivalden ilk detaylar...



"La La Land"ın yanı sıra Tom Ford'un "Nocturnal Animals", Emir Kusturica'nın "On the Milky Road", François Ozon'ın "Frantz", Wim Wenders'ın "Les Beaux Jours D'Aranjuez" ve Terrence Malick'in "Voyage of Time" isimli filmlerinin de aralarında bulunduğu 20 film, festivalin büyük ödülü olan Altın Aslan için yarışıyor.



Ana yarışmanın jüri başkanlığını İngiliz yönetmen Sam Mendes yapıyor.



Türkiye'den Reha Erdem'in "Koca Dünya" filmi de "Ufuklar" kategorisinde yarışıyor.



Festivalde, geçen Temmuz ayında hayatlarını kaybeden İranlı yönetmen Abbas Kiarostami ve ABD'li yönetmen Michael Cimino için de özel bir program düzenleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin