7 yeni dizi başlıyor, 7 dizi de ekrana veda ediyor!

Milliyet cadde yazarı, yeni dizi projelerini okuyucuyla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
7 yeni dizi başlıyor, 7 dizi de ekrana veda ediyor!

Sina Koloğlu, Milliyet Cadde’deki köşesinde bugün, televizyonların dizi politikasını ele aldı ve 7 yeni dizinin daha izleyiciyle buluşacağını aynı zamanda en az 7 dizinin de ekrana veda edeceğini kaydetti. Koloğlu’nun köşe yazısı şu şekilde:



"TELEVİZYONLARIN DİZİ POLİTİKASI



Her yıl yenisi, eskisi hatta daha eskisiyle ekranda ortalama 60’ın üzerinde dizi yayınlanır. Bu sayı hiç değişmez. Nitekim 2013-2014 yılında da ekranda yer alan dizi sayısı 78. Bunların 64 tanesi geçen sezondan... Yaz döneminden altı adet dizi var. 12 tanesi, daha önceki yıllarda

yayınlanıp sabah ve gece yarısı kuşaklarında gösterilenler...



Yeni sezonda dizilerin yarısı gider

Geçen sene fabrikalarda üretilen 14 yeni dizinin sekizi gitmiş, altı tanesi devam ediyor. Bu sene itibarı ile yayına giren yeni dizi sayısı yine 14. Bunların kafadan yedisi gidecek. Sanki yapımcılardan bunu biliyorlar da “Üretime devam” diyorlar.



Şimdiden yeni yedi dizimiz daha var

Eksikler olabilir. Interpress Ajansı’nın haberlerden topladığı sayı bu; “Kurt Seyd & Shura”, “Bugünün Saraylısı”, “Rakun”, “Ahirin Sesi”, “Kara Para”, “Yalan Aşk”, “Sevdaluk”...

“İşler Güçler” ekibinin de yeni dizi çalışması başladı ocak ayında ekranda olacakmış. Bu sayı daha da artacak.



En çok dizi yayınlayan kanal

TRT 1 ve ATV en çok dizi yayınlayan kanallar: Toplam 13 dizi yayınlıyorlar eskisi ve yenisi. FOX ve Kanal D 12’şer dizi yayınlıyorlar. Star 11 dizi yayınlıyor. Samanyolu’da dokuz dizi... En az dizi yayınlayanlar arasında Kanal 7 ve Show TV var; dört dizi."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin