7 sorununuzu anında yok ediyor! Saunanın 7 muazzam faydası ortaya çıktı. Saunanın faydaları nelerdir?

Saunanın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Yüksek ısı sayesinde kasların gevşemesi ve dinlenmesi, spor faaliyetlerinden sonra yoğun şekilde tercih edilmesini sağlıyor. Pek kimse bilmiyor ama uzmanlar sauna girilmesi konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunuyor. Peki saunanın faydaları nelerdir? İşte size 7 önemli fayda...

Google Haberlere Abone ol
7 sorununuzu anında yok ediyor! Saunanın 7 muazzam faydası ortaya çıktı. Saunanın faydaları nelerdir?

Sauna temizlenmek için değil, rahatlamak ve dinlenmek için kullanılır. Geleneksel saunalar, belirli ahşap türleri kullanılarak hazırlanır ve basamak şeklinde oturma yerleri vardır. Ahşap kullanılmasının amacı, yükselen ısıyla birlikte konfordan ödün verilmemesidir.

Sauna sobası, genellikle odanın orta kısmında yer alır ve ana ısı kaynağını oluşturur. Geleneksel saunalarda odun ateşi ile ısıtılan soba, modern saunalarda elektrik ile çalışmaktadır. Üst kısımda yer alan sauna taşları, sobanın sıcaklığı sayesinde ısınır. Geleneksel kullanımda nem oranını arttırmak amacıyla bu taşların üzerine su dökülerek buhar elde edilir.

Özellikle İskandinavya bölgesinde sauna taşlarının üzerine dökülecek olan su, çeşitli aromalar ile karıştırılmaktadır. Çam ağacı esansı, nane ve lavanta gibi aromatik yağlardan birkaç damla eklenen su sauna taşlarına döküldüğünde hoş bir koku da yayar. Aynı zamanda buhar aracılığı ile cilde ulaşır ve emilir.

Saunanın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Yüksek ısı sayesinde kasların gevşemesi ve dinlenmesi, spor faaliyetlerinden sonra yoğun şekilde tercih edilmesini sağlıyor.

Saunanın sağlığa en önemli faydalarından biri, kan akışını düzenlemesidir. Kuzey ülkelerinde saunada geçirilen süreden hemen sonra soğuk su duşu alınır, ya da oldukça soğuk ve buzlu olan bir su birikintisine girilir. Bu sayede önce hızlandırılan kalp ritmi aniden yavaşlatılarak şok etkisi sağlanır. Yaratılan bu şok etkisi, cildi daha genç tutar ve hücrelerin aktif şekilde çalışmasına yardımcı olur.

7 sorununuzu anında yok ediyor! Saunanın 7 muazzam faydası ortaya çıktı. Saunanın faydaları nelerdir?

Doç. Dr. Muhammed Keskin, "Kalbini Seven Saunaya Girsin" diyerek 7 faydasını ise şöyle açıklıyor:

İşte saunaların daha önce bilmediğiniz 7 muazzam faydası:

1. Demans ve Alzheimer riskini azaltır. Haftada 1 kez 10 dakika saunaya girmek sizi bunamaktan korur.

2. İnme Riskini Azaltır Haftada 3 kez saunaya girmek pıhtıya bağlı inme riskini %30 azaltır. Siz tam tersini biliyordunuz ama olsun. Artık saunanın beyin dostu olduğunu öğrendiniz.

3. Sauna Kalp Krizi Riskini Azaltır! Rutin saunaya girenlerin kalp krizi ve ani ölüm riski çok daha düşük. Haftada 4 kez maksimum faydayı getiriyor. Siz saunalar kalp için zararlı diye biliyordunuz belki ama olsun artık bunu da öğrendiniz Kalbini seven saunaya girsin.

4. Sauna Kalp Yetmezliğine Bile Faydalı Sauna alışkanlığı olan hastaların şikayetleri azalır, kondisyonu artar, ilaç ihtiyacı azalır.

5. Sauna Hipertansiyon Riskini Azaltır 20 dk saunaya girmek 30 dk egzersiz yapmak kadar tansiyonu ve nabzı düşürür. Sauna tansiyon hastalarının ilaç dozunu azaltır, sağlıklı bireylerde tansiyon riskini azaltır. Tansiyonu olan saunaya ayağını alıştırsın

6. Sauna Stresi Azaltır Haftada en az 1 kez saunaya girenlerin kortizol seviyesi düşer, kan şekeri daha dengeli olur. Çok mu gerginsiniz? Sorunlar üzerinize mi geliyor? Saunaya girin

7. Sauna Ağır Metallerin Düşmanıdır 15 dk saunaya girmek böbrek ve karaciğerden atamadığınız bir çok toksini atmanızı sağlar. Ağır metallerin yapmadığı hastalık yok ve sauna bizim için büyük bir kalkan. Sıklığı artırın, toksinleri azaltın.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler sauna hamam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin