7 büyüklüğündeki depremin bilançosu artıyor. Fas'ta can kaybı 1305'e yükseldi. Ülkede 3 gün yas ilan edildi

Fas hükümeti Marakeş'te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1305'e yükseldiğini duyurdu. Daha önceki açıklamada ölü sayısı 1037 olarak verilmişti. Ülkede 3 gün yas ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol
7 büyüklüğündeki depremin bilançosu artıyor. Fas'ta can kaybı  1305'e yükseldi. Ülkede 3 gün yas ilan edildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Marakeş'in El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde ölü sayısı 1305'e, yaralı sayısı 1220'si ağır olmak üzere 1832'ye çıktı.

Fas medyası, dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiğini belirtmişti.

Fas İçişleri Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, ölü sayısını 1037 olarak bildirmişti.

Yas ilan edildi

Fas Kralı 6. Muhammed, dün gece meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatına mal olan deprem nedeniyle ülkede 3 gün yas ilan etti.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Rabat'taki Kraliyet Sarayı'nda Kral 6. Muhammed'in başkanlığında depremin sonuçlarının ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

Kral 6. Muhammed, toplantıda Fas’ta 3 gün ulusal yas ilan edilmesi ve kamu kurumlarındaki bayrakların yarıya indirilmesine karar verdi.

Fas Kralı, en kısa sürede, depremde yıkılan evlerin yeniden inşası için acil durum programı oluşturmakla görevli bir bakanlar komitesi kurulması talimatını verdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin