7 bin kişilik karantina

İtalya'nın Roma kentinin batısında yer alan Civitavecchia limanında içerisinde 6 bin yolcu ve bin mürettebatın olduğu Costa Smeralda isimli cruise gemisi koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı. Liman yetkilileri, yolcu ve mürettebatın gemiden çıkmasına izin verilmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
7 bin kişilik karantina

Lazio Sahil Güvenlik Denizcilik Direktörü Vincenzo Leone, devam eden kontrolleri beklediklerini ifade ederek, "Yapılması gereken her şeyi yaptık. Durum kontrol altında ve beklemedeyiz" açıklamasında bulundu.

Salgın tehlikesinin sebebi 2 Çinli yolcu

Gemideki salgının şüphelisi olarak Çinli bir karı koca kontrol altına alındı. İtalya Malpensa'ya geldikten bir kaç gün sonra Savona gezisine katılan çift yaşadıkları rahatsızlığın ardından doktor gözetimine alındı. Geminin, Mayorka'nın Palma kentinde geceyi geçirdikten sonra Roma'nın yaklaşık 100 kilometre kuzeyinde bulunan liman bölgesi Civitavecchia'ya yelken açtığı belirtildi.

Civitavecchia belediye başkanı Ernesto Tedesco, ilgili tüm organların olayı kontrol altında tuttuğunu ifade ederek, tüm protokollerin harekete geçirildiği ve sürecin izlendiği bilgisi verdi.

Costa Smeralda hakkında

2019 yılı itibariyle dünyanın en büyük 5. yolcu gemisi olan Costa Smeralda, bünyesinde minimum bin, maksimum bin 600 mürettebat bulunduruyor. Geminin maksimum yolcu taşıma kapasitesi ise 6 bin 554.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin