6'lı masayı karıştıracak Meral Akşener iddiası. Akşener Cumhurbaşkanı adayı mı oluyor? 'Kamuoyu ilk kez duyulacak' diyerek canlı yayında anlattı: Meral Akşener aday olursa kimse şaşırmasın

24 Haziran 2018'deki seçimlerde Millet İttifakı'nın tek aday çıkarması bekleniyordu ancak Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu adaylığını açıklamıştı. CHP ise Muharrem İnce'yi aday göstermişti. Akşener'in ortak adaya karşı çıktığı için çoklu adayla seçimlere gittiği yıllar sonra ortaya çıktı. Akşener uzun süredir Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını belirtirken Barış Yarkadaş ve Deniz Gürel çarpıcı kulis bilgileri aktardı.

Google Haberlere Abone ol
6'lı masayı karıştıracak Meral Akşener iddiası. Akşener Cumhurbaşkanı adayı mı oluyor? 'Kamuoyu ilk kez duyulacak' diyerek canlı yayında anlattı: Meral Akşener aday olursa kimse şaşırmasın

tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, Gazeteci Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gazeteciler Hacı Yakışıklı Şaban Sevinç; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. "Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusu programda masaya yatırıldı.

"Gönlümüzün adayı elbette Meral Akşener"

Gürel "İYİ Parti’nin Grup Başkanvekili Adnan Beker'in sözleri şöyle 'Gönlümüzün adayı elbette Meral Akşener. Türkiye'ye bir kadın eli değmeli. Akşener'in başbakanlık söylemi var. Biz kendisnin aday olmasını yürekten isteriz. Masa kimi aday gösterirse saygımız sonsuz. Kemal Kılıçdaroğlu'na da saygımız sonsuz Ankara’da ve diğer her yerde Mansur Yavaş’a teveccüh var. Birinci turda kazanacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Meral Hanım’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ciddi bir ihtimal olarak İYİ Parti içinde çok güçlü bir biçimde tartışılıyor"

Yarkadaş "Bir grup İYİ Partili ile görüştüm. Deniz’in söylediklerini onlar da doğruluyor. Buradan tv100 izleyicileri ve kamuoyu ilk kez duyacak. Meral Hanım’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ciddi bir ihtimal olarak İYİ Parti içinde çok güçlü bir biçimde tartışılıyor. Konuştuğum İYİ Partililerin söylediği şey ‘Sayın Kılıçdaroğlu adaylığına ilişkin güçlü mesajlar verdikten sonra AK Parti’den muhalefet akan oylarda bir kesinti oldu. Bir grup AK Partili de partisine geri gitti. Meral Hanım Kemal Bey’in adaylığı karşısında kendi adaylığını ilan edebilir’ diyorlar. Meral Hanım aday olursa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söylüyorlar. Bu çok sağlam birkaç kaynaktan doğrulattığım bir bilgidir." ifadelerini kullandı.

İşte Taksim Meydanı'ndaki o bölüm:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin