6'lı Masa'nın adayı kim olacak? Aday ne zaman ve nasıl belirlenecek? Adaylık tartışması masayı dağıtır mı? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan net yanıtlar

Usta Gazeteci Uğur Dündar'ın tv100 ekranlarında yayınlanan Haftanın Panoraması programında konuğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu. Altılı Masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili merak edilen tüm soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, kazanacak aday vurgusu yaptı. Sandık güvenliği konusunda da Karamollaoğlu çok ciddi çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
6'lı Masa'nın adayı kim olacak? Aday ne zaman ve nasıl belirlenecek? Adaylık tartışması masayı dağıtır mı? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan net yanıtlar

Duayen gazeteci Uğur Dündar her hafta tv100’de yayınlanan Haftanın Panoraması’nda gündemi konuşmaya devam ediyor. Gazeteci, Yazar Mine Özbek’in de katıldığı programın bugünkü konuğu Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu oldu.

Karamollaoğlu ile programın gündemi Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi ve seçimler oldu. 2 Mart'ta Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacak olan Altılı Masa toplantısı öncesi, adaylık süreciyle ilgili soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, kazanacak aday vurgusu yaptı.

6'LI MASA'NIN ADAYI KİM OLACAK? NE ZAMAN VE NASIL BELİRLENECEK?

Programda, seçimler ve altılı masanın aday çalışmaları da masaya yatırıldı. Uğur Dündar'ın "6’lı masa adayını açıklamada gecikti mi?" sorusuna Karamollaoğlu'nun cevabı "Hayır, aday seçim tarihi belirlendikten sonra ilan edilecektir. Bizde yapılacak son toplantıda gündeme alınacaktı ama araya deprem girince bunu uygun bulmadık" yanıtını verdi.

Kimin aday olacağı sorusuna ise Karamollaoğlu, "Biz kazanacak bir arkadaşın aday olmasını isteriz. Anketler mutlaka yapılacaktır, onun için bunlar ortaya çıktıktan sonra bir kişi üzerinde ittifak edileceğine inanıyorum" diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ise "Ana muhalefet partisi lideri elbette Cumhurbaşkanı olmayı arzu eder ama bunun karşılığını kendisi mutlaka değerlendirmeli, seçim mutlaka garanti olmalı" açıklamasını yaptı.

MERAL HANIM'IN ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRMESİNİ GARİPSEMİYORUM

Karamollaoğlu'nun adaylık süreciyle ilgili açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Ciddi bir şekilde ‘Genel Başkan kim olmalı?’ diye konuşulmadı ama 6’lım masada bulunan Genel Başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. İBB Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu gündeme geldi."

"Meral Hanım’ın bazı endişelerini dile getirmesini pek garipsemiyorum. İkinci defa birlikte seçime girecekler, bu oluşum meydana gelirken farklı kesimlerden üye aldılar. Meral Hanım’ın omuzlarında diğer partilerin hepsinden fazla yük var."

DAĞILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

"6’lı masanın dağılacağını düşünmüyorum. Bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip, derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz. Sadece Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamama gibi bir problemi önümüzü keseceğini sanmıyorum."

"Seçilen Cumhurbaşkanı bütün yetkilere sahip olacak. Millet önünde Cumhurbaşkanı adayıyla birlikte deklarasyon yaparken ‘Adayımız bu kişidir, Türkiye’yi 6’lı masanın Genel Başkanları ile mutabakat içinde yürütecek’ diyeceğiz."

SANDIK GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK?

Dündar "6’lı masanın sandık güvenliğini sağlama konusunda çalışmalar yapması gerekiyor mu?" sorusuna Karamollaoğlu "Biz işin başından beri seçim güvenliğini çok önemli bir mesele olarak ortaya koyduk. Her siyasi parti seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarını bir komisyonda görevlendirdi. Bu komisyon bütün sandık bölgelerinde nasıl biz hakimiyeti sağlayacağız şeklide çalışmalar yürütüyor. (Deprem bölgesi) 11 ilde göçler fazla olduğu için o illerde o kullananların sayısı düşecek. O illerde yapılacak seçimler o ilin yapısına uygun olacak mı bilmiyoruz. Burada YSK karar verecektir. (Sandık güvenliği) Biz bu konuda çok ciddi çalışmalara başladık. Türkiye’de yaklaşık 200 bin sandık var, bunlarda güvenliği sağlayacağız. Bu çalışmalarımız seçime kadar devam edecek." ifadelerine yer verdi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin