6'lı masa toplantısı sonrasında Kılıçdaroğlu'ndan ortak aday açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın ikinci tur görüşmelerinin ardından dikkat çeken ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklamasında bulundu. Yaklaşık 7 saat süren toplantının ardından diğer genel başkanlar da açıklamalara bulundu.

Google Haberlere Abone ol
6'lı masa toplantısı sonrasında Kılıçdaroğlu'ndan ortak aday açıklaması

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin birlikte bulunduğu altılı masada liderler, ikinci tur görüşmelerine başladı.

İkinci tur görüşmeleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan, Gültekin Uysal ve Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Altılı Masa’nın CHP ev sahipliğinde yapılan ikinci tur ilk görüşmesi sona erdi. Görüşme, yaklaşık 7 saat sürdü.

 Toplantının ardından ortak bir açıklamaya imza atılırken; CHP lideri Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

''Yarının Türkiye'sini inşa etmek için kamuoyu ile paylaştığımız temel ilkeler ve hedefler doğrultusunda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduğumuz, ev sahipliğimizde gerçekleşen toplantıya katılan tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum'' diye yazan Kılıçdaroğlu, ''Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ni hazırlayan altı siyasi parti olarak kararlıyız; ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak, adalet tesis edilecek, Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanacak'' ifadelerini kullandı.

UYSAL: DEMOKRASİNİN HAKİM OLDUĞU BİR TÜRKİYE’Yİ KURMAYA KARARLIYIZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, görüşmenin ardından sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Milletimizin hiçbir ferdinin inancı, kimliği, dünya görüşü ve yaşam tarzı sebebiyle ötekileştirilmeyeceği, ‘eşit vatandaşlık hukuku’nun muhakkak işletileceği, kaynakların heba edilmediği, demokrasinin hakim olacağı bir Türkiye'yi kurmaya kararlıyız. Bu kararlılıkla biz kazanacağız. Milletimizi 20 yıllık kronikleşmiş sorunlarından kurtarmak ve yaşanabilir bir Türkiye'yi inşa etmek iradesiyle ikinci turuna başladığımız toplantıların ilkinde, öncelikle ev sahipliği dolayısıyla CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve tüm liderlere teşekkür ediyorum.”

DAVUTOĞLU: SÖZ VERİYORUZ, TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sizlere söz veriyoruz, Türkiye rahat nefes alacak. Nazik ev sahipliği için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile değerli katkıları için tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum. Biz kazanacağız.”

BABACAN: DEĞERLİ GENEL BAŞKANLARLA YARININ TÜRKİYE'Sİ ADINA ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün değerli genel başkanlarla yarının Türkiye’si adına önemli kararlar aldık. Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkürlerimi sunuyorum.”

KARAMOLLAOĞLU: YENİ BİR BAŞLANGIÇ VE İNŞA SÜRECİ İÇİN KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görüşmenin ardından sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Yeni bir başlangıç ve yeni bir inşa süreci için kararlılıkla ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Bu adaletsiz düzene birlikte son vereceğiz! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, değerli genel başkanlara teşekkür ediyorum.”

AKŞENER: ZENGİN, MUTLU VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'NİN İNŞAASI İÇİN...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise şu paylaşımı yaptı:

Zengin, mutlu ve güçlü bir Türkiye'nin inşası için kurduğumuz ortak akıl platformunun bu değerli toplantısı için; Başta ev sahibi Sayın @kilicdarogluk olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin