660'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX’te!

Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali, tüm heyecanıyla geri dönüyor! Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleşemeyen 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri; 9, 10 ve 11 Temmuz'da canlı yayınla DMAX’te güreşseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
660'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX’te!

Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleşemeyen 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri; 9, 10 ve 11 Temmuz'da canlı yayınla DMAX’te güreşseverlerle buluşacak. 9 Temmuz Cuma 18.30’da açılış töreniyle başlayacak canlı yayınlar, Cumartesi ve Pazar günü başpehlivanlık müsabakalarıyla devam edecek. ‘Er Meydanı’nı ekranlara taşıyacak olan DMAX yayınlarını tüm dijital platformlardan ve uydudan şifresiz izlenebilecek.

Dünyanın en eski spor dallarından olan ve 2010 yılında UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne dahil edilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri; 660. kez Edirne Sarayiçi’ndeki Er Meydanı’nda efsane karşılaşmalara sahne olacak. Orhan Gazi döneminden beri düzenlenen, ancak pandemi nedeniyle bir yıl ara verilen bu muhteşem etkinlik, bu yıl da ulusal eğlence ve spor kanalı DMAX’te canlı yayınla ekrana gelecek.

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri; bu yıl pandemi sebebiyle 3'te 1 oranında seyirciyle izlenecek. Bu yıl 3 bin civarında pehlivan katılımının beklendiği 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi birbirinden iddialı isimler de başpehlivanlık kemeri için kıyasıya mücadele edecek.

Uzman yorumcularla, yüksek kalitede yayın

660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin sunuculuğunu güreş tarihi uzmanları ve spikerleri Gökhan Günaydın, Bülent Yağcı ile dövüş sporlarının Türkiye’deki bir numaralı ismi Bilgehan Demir üstlenecek.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri canlı yayını sırasında ağır çekim ve drone da dahil olmak üzere 12 farklı kamera kullanılacak. Güreş müsabakalarının yayını boyunca yavaş çekimlerle önemli detaylar tekrar ekrana getirilecek; otoriteler ve uzmanlar bu pozisyonlar hakkında görüşlerini bildirecek.

Güreşleri DMAX’te ekran başında izleyecek milyonlar, aynı anda birden çok güreşi takip edebilecek, özel saha içi röportajları ve kamera arkası görüntüleriyle er meydanının tüm heyecanını sahanın içindeymiş gibi yaşayacak.

9 Temmuz Cuma günü güreşlerin resmi açılışıyla başlayacak olan canlı yayınlar, Cumartesi ve Pazar günü başpehlivanlık müsabakalarıyla devam edecek. DMAX, Pazar günü gerçekleşecek 660. Kırkpınar Ağalık İhalesini de canlı yayınla ekranlara getirecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin