63 yaşındaki yoğun bakım hastasına cinsel saldırı. Hakkında istenen ceza belli oldu. Meğer saldırıdan önce ilaç vermiş

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altında olan 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63) isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklanan hemşire Emre Kale (29) hakkında iddianame hazırlandı. Hemşirenin cinsel istismardan önce N.C.'ye tedavisinde kullanılmayan 'hidromorfin' içerikli bir ilaç verdiği ve sonra cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. İşte olayın ayrıntıları...

Google Haberlere Abone ol
63 yaşındaki yoğun bakım hastasına cinsel saldırı. Hakkında istenen ceza belli oldu. Meğer saldırıdan önce ilaç vermiş

Akciğer kanseri nedeniyle 24 Nisan'da Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan N.C.'nin bilinci 5 Mayıs'tan itibaren kapandı.

İddiaya göre N.C. yoğun bakımda tedavi görürken 17 Mayıs'ta hastanede hemşire olarak görev yapan Emre Kale tarafından cinsel saldırıya uğradı.

N.C.'nin odasına ilaç almak için gelen hemşire E.E. ise yaşananları gördü ve durumu üstlerine anlattı.

GÜVENLİK KAMERALARI İZLENDİ

Yoğun bakım ünitesindeki güvenlik kameralarını izleyen güvenlik personelinin cinsel saldırıyı tespit etmesiyle polise şikayette bulunuldu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis Emre Kale'yi bir mekanda eşiyle yemek yerken gözaltına aldı. 

Emniyette güvenlik kayıtları izletilen şüpheli, "Hastaya vermiş olduğum ilaçlar kendi elektronik sisteminde bulunan ilaçlar, görüntülerin devamı için söyleyecek herhangi bir şeyim yoktur" dedi.

Emniyetteki ifadelerin ardından Emre Kale, gönderildiği mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi. N.C. ise olaydan bir süre sonra hayatını kaybetti.

KANINDA HİDROMORFİN ÇIKTI

Olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı.  İddianamede E.E. isimli hemşirenin, Kale'nin mağdur hastanın üzerinde olduğunu, bunu E.Y. isimli hemşireye söylediği, E.Y.'nin bunun üzerine kamera kayıtlarını kontrol edip, cinsel saldırıyı gördüğü belirtildi. E.Y.'nin durumu amiri A.Ö.'ye ilettiği de iddianamede yer aldı.

Görüntülerde Kale'nin baygın haldeki hastanın yanına gelerek ilaç verdiği ve sonrasında cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildiği belirtildi. 

N.C. İLAÇ VERDİKTEN SONRA HAREKETLENDİ!

Kale'nin verdiği ilaçların ardından N.C.'nin hareketlendiğinin görülmesiyle mağdurdan kan örneği alındığı ve kanında morfin, hidromorfin ile parasetamola rastlanıldığı vurgulandı. Ege Üniversitesi'nden yazı istendiğini ve gelen yazıda hidromorfinin tedavi kapsamında verilmediğinin ortaya çıktığı da iddianamede yer aldı. Sanığın savunmasında cinsel saldırıya teşebbüs ettiğini ve pişman olduğunu söylediği belirtildi.

40,5 YILA KADAR HAPİS

Savcı, iddianamede Kale'nin aynı hastanede, aynı birimde bulunan beden ve ruh bakımdan kendisini savunamayacak durumda olan mağdura kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırıda bulunduğuna vurgu yapıldı. Kale'nin mağdura tedavi kapsamında verilmeyen ilacı vererek, uyuşturucu madde temin ettiği de iddianamede yer buldu. Alınan ifadeler ve toplanan deliller ışığında savcı, Kale hakkında 'Kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı' ve 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme' suçundan toplam 40,5 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu. Hazırlanan iddianame İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin