600 bin liranın getirisi en düşük memur maaşı kadar! Merkez Bankası faiz artırımına gidince mevduat faizleri rekora koşmaya başladı: Bakın 600 bin lira ne kadar getiriyor

Merkez Bankası tarafından politika faizinin artırılıp yüzde 35'e çıkmasının ardından bankalar mevduat faizlerini de yükseltti. Bankaların yaptığı faiz güncellemesi sonrasında 600 bin liranın getirisi de şaşırttı. Bankalara göre değişse de 600 bin liranın ortalama bir aylık getirisi en düşük memur maaşını geçti.

Google Haberlere Abone ol
600 bin liranın getirisi en düşük memur maaşı kadar! Merkez Bankası faiz artırımına gidince mevduat faizleri rekora koşmaya başladı: Bakın 600 bin lira ne kadar getiriyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini artırdı, mevduat faizleri de rekora koşmaya başladı. Merkez Bankası faizi yüzde 35'e çıkarınca bankalar da mevduat faizleri için düğmeye bastı.

Ekonomik kriz sonrası vatandaşlar olan paralarını değerlendirme peşine düştü. Merkez Bankası tarafından yapılan faiz artırımı sonrası internette mevduat faiz oranı ne kadar, 1 milyon liranın aylık faiz getirisi ne, 600 bin liranın aylık faiz getirisi ne gibi sorular sorulmaya başlandı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINI GEÇİYOR

Politika faizinin yükselmesi sonrası bankalar da mevduat faizlerini yükseltti ve Türk Lirası mevduatlarında belirgin bir artış yaşandı. Mevduat faiz oranlarının güncellenmesiyle birlikte, 600 bin lira gibi bir mevduatın aylık getirisine dair sorular gündeme geldi.

Peki, yüzde 45 faiz oranı ile bir mevduat hesabı açan bir vatandaş ne kadar faiz kazanır? 600 bin liralık mevduatın aylık getirisi ne kadar olur?

600 bin liralık bir mevduat hesabı için sunulan yüzde 45 faiz oranıyla 32 günlük bir dönemde yaklaşık 22,487 TL getiri elde ediliyor. Bu hesaplama bankaların mevduat faiz oranlarına göre değişse de, ortaya çıkan 22 bin 487 lira en düşük memur maaşının üzerinde.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin