60 ülkeden 931 karikatürle başvurular tamam!

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na başvurular sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
60 ülkeden 931 karikatürle başvurular tamam!

Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TUYED) ile Anatolia-Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na başvurular sona erdi. Bu yıl yarışmaya 60 farklı ülkeden 459 karikatür sanatçısı, toplam 931 eserle katıldı.



Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Komite Başkanı Prof. Dr. Nazmi Kozak, yarışmanın bu yılki temasının “her şey dahil tatil sistemi” olarak belirlerdiğini hatırlatarak, “Bu yıl karikatür sanatçılarına yarışmaya yetişkinler ve gençler olmak üzere iki ayrı kategoride eser yollama imkanı tanıdık. Yetişkinler kategorisine yarışmaya 60 ülkeden 356 çizerden 931 eser geldi. Gençler kategorisinde ise 4 ülkeden 133 genç çizerin 153 eseri yarıştı” diyor.



Yarışma jüri İstanbul Taksim’deki Point Hotel’de buluşarak ön elemeleri yaptı” diyen Prof. Dr. Kozak, “Jürimiz değerlendirmeler sonunda 931 eserden yetişkinler kategorisinde 146, gençler kategorisinde de 34 eseri finale seçti. Jürimiz ikinci ve üçüncü aşamada yapacağı değerlendirmeler sonunda ödülü hak eden 10 eseri belirleyecek. Ödüle layık görülen eserleri de Nisan ayında açıklayacağız” diye ekledi.



Turizm Karikatürleri Yarışmasının Jürisi (Alfabetik sıraya göre)



Osman Nihat Aydoğan (TUYED Üyesi) Bülent Çelik (Karikatürcü), Mehmet Kahraman (Karikatürcü), Prof. Dr. Nazmi Kozak (Öğretim görevlisi) Fehmi Köfteoğlu (Turizm gazetecisi), Raşit Yakalı (Karikatürist).



60 ülkeden 931 karikatürle başvurular tamam!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin