6. yılında fikirler harekete geçiyor!

Tedx bu sene 6. kez düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
6. yılında fikirler harekete geçiyor!

TED Talks önderliğinde gerçekleştirilen global TEDx etkinliklerinin Türkiye’deki en büyük temsilcisi olan TEDxReset, “Fikirden Harekete” temasıyla 17-18 Nisan’da seyircileriyle buluşacak.



6. kez düzenlenen TEDxReset’in bu yılki fark yaratan konuşmacıları arasında dijital analist Damien Radcliffe, akademisyen Prof. Dr. Erhan Erkut,  antropolog yazar Benjamin Dix, Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, filozof yazar Cem Şen, akademisyen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karlı. Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe, Kod Yazım Eğitmeni İskele 47 kurucularından Bager Akbay, Bilim Muhabiri Alexandre Goncalvez ve Türk Psikologlar Derneği Üyesi İbrahim Eke bulunuyor.



Ayrıca Ayyuka, Gaye Su Akyol, Barış için Müzik, Erdem Şimşek ve Lights in Babylon gibi farklı disiplinlerden bir çok müzik sanatçısı da hem hikâyeleri hem 17 Mart 2015, İstanbul – Gönüllü bir ekip tarafından organize edilen TEDxReset, geçtiğimiz yıl “Ya Şimdi?” temasıyla büyük yankı uyandırmıştı. 6. yılında ise fikirlerin doğuş anından hayata geçtiği döneme dek hangi aşamalardan geçtiğini, gerçekleştikten sonra da topluma nasıl fayda sağlayabileceğini ele alacak. 



17-18 Nisan’da TİM Show Center’da düzenlenecek TEDxReset teknoloji, mimari, bağımsız  basın, dünyayı değiştirebilecek yeni tasarım anlayışları, çağdaş sanatın teknolojiyle iç içe  geçtiği arakesitler, alternatif iş ve yaşam modelleri, sivil toplumun gücü, müzik ve eğlenceyi  “Fikirden Harekete” teması çerçevesinde sunacak.



Dijital analist Damien Radcliffe, akademisyen Prof. Dr. Erhan Erkut, antropolog yazar  Benjamin Dix, Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, filozof yazar Cem Şen,akademisyen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karlı. Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe, Kod Yazım Eğitmeni İskele 47 kurucularından Bager Akbay, Bilim Muhabiri Alexandre Goncalvez ve Türk Psikologlar Derneği Üyesi İbrahim Eke gibi farklı alanlardan öne çıkan isimler iki gün boyunca ‘zihin açıcı’ konuşmalar gerçekleştirecek. 



Vizyoner bilim insanları, akademisyenler, iş dünyasından profesyoneller, teknoloji geliştirme uzmanları, tasarımcılar, sanatçılar, medya mensupları, blogger’lar ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere merak eden ve sorgulayan herkesin buluşma ve paylaşma platformu  TEDxReset, bu yıl da sıra dışı fikirleri keşfetme fırsatı sunacak. 



Bağımsız bir gönüllü ekip ile kar amacı güdülmeden toplumun bilgi ve ilhamını arttırmak  üzere 6 yıldır yapılan TEDxReset etkinliklerine bu yıl; Etkinlik ve Organizasyon Koordinasyon  Sponsoru İltek İletişim ve İltek Show, Vizyoner (Ana) sponsor olarak Yapı Kredi Play,  İlham veren sponsorlar Mazda ve BSH, Armada ve Armada Pera Otelleri, Adahan Otel, Eresinler Otel, Grafis Medina Turgul DDBO, Biletino, Ströer, DT.net, Umedya / Yani Yapımlar, CNN Türk, Radio Virgin Karnaval, Mudo, Akkurtlar, Muzikotek, Steppen, interas ve Anka İletişim  destek veriyor.


Etiketler tedx ted talks dijital
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin