6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki yağdı. Türkiye Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in yaptığı rezillik nedeniyle ayağa kalktı

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirmesi ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması Türkiye'nin gündemine oturdu. Kamuoyunda büyük tepki toplayan skandal siyasilerin de gündemindeydi. İşte siyasilerden gelen o açıklamalar…

Google Haberlere Abone ol
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki yağdı. Türkiye Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in yaptığı rezillik nedeniyle ayağa kalktı

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşında imam nikâhıyla evlendirdiği ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması Türkiye'nin gündemine oturdu.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan skandal siyasilerin de gündemindeydi. İşte siyasilerden gelen o açıklamalar.

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: LANETLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur" ifadelerini kullandı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ettiklerini belirtti. Çelik, şunları kaydetti:

"Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız, suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya müdahil olmuştur."

AKŞENER: ÇÜRÜMÜŞLÜK!

Akşener Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

"Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!"

ÖZEL: SUSMA ZAMANI DEĞİL

CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, konunun gündemlerinin en tepesinde olacağını söyledi. Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunan Özel, “Altı yaşında bir çocuğun bu fotoğrafı savcılık dosyasına girdiyse susma zamanı değildir! Hiranur Vakfı'nın odağındaki skandallar açığa çıkana, suç üreten vakıf/dernek görünümlü yapılanmalar denetlenerek yeterli önlemler alınana kadar bu konu gündemimizin en tepesinde olacak” dedi.

İMAMOĞLU: YETER!

Bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Twitter hesabından açıklama yapan İmamoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

“6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi nasıl gerçek olabilir aklım almıyor. Bu vicdansızlıktır, bu ahlaksızlıktır, bu bir #cocukistismarı'dır. Bu konuda taviz veren, görmezlikten gelen herkes her yapı da bu suça ortaktır. Bu kaçıncı olay, bu kaçıncı görmezden geliş! YETER!”

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki yağdı. Türkiye Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in yaptığı rezillik nedeniyle ayağa kalktı - Resim : 2

BABACAN: BU TOPRAKLARDAN SİLİNENE KADAR…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür. Bunun adı açıkça tecavüzdür. Biz var gücümüzle adalet arayan H.K.G.’nin yanındayız. #Çocukistismarı bu topraklardan silinene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin