6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Ertuğrul Özkök ve Cengiz Semercioğlu’ndan mide bulandıran cinsel istismar skandalına tepki. Ertuğrul Özkök'ten Emine Erdoğan'ın açıklamasına övgü

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki cemaat müridi Kadir İstekli ile evlendirmesinin ortaya çıkması Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Birçok kesim yaşanan kan donsuran skandala teki gösterdi. H.K.G’nin yaşadığı istismar Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök ve Cengiz Semercioğlu tarafından değerlendirildi. Özkök, Emine Erdoğan'ın açıklamasını takdir etti.

Google Haberlere Abone ol
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Ertuğrul Özkök ve Cengiz Semercioğlu’ndan mide bulandıran cinsel istismar skandalına tepki. Ertuğrul Özkök'ten Emine Erdoğan'ın açıklamasına övgü

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenleri her hafta Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sunumuyla Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırılıyor.

6 yaşında evlendirilmesinin ardından yıllarca tecavüze uğradığını belirterek mahkemeye başvuran H.K.G’nin durumu Türkiye'nin en önemli gündem maddesi oldu. tv100’de ilgi ile takip edilen programda son günlerde Türkiye’nin konuştuğu çocuk istismarı da ele alındı.

“Nasıl böyle bir şeye izin verilebilir?”

Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök ve Cengiz Semercioğlu konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Bu olayı hala aklım alamıyor” diyen Cengiz Semercioğlu, “Ailelerin böyle bir şeye nasıl göz yumabildiğini bırak onları etrafında tanık olanların nasıl buna sessiz kalabildiğini, tarafların açıklamalarını izledim, okudum bu olayı hala aklım alamıyor, alamayacakta nasıl böyle bir şeye izin verilebildiğini” dedi.

Emine Erdoğan’ın açıklamasını beğendim, net bir açıklama”

Semercioğlu’nun sözlerinin ardından ise Ertuğrul Özkök ise “Bu zincirleme bir fecaat doğrusu AK Parti içinden gelen tepkileri enerjik ve iyi buluyorum. Özellikle Emine Hanım’ın açıklamasını beğendim, çok net bir açıklama” ifadelerini kullandı.

İşte Cengiz ile Ahtapot programındaki o bölüm:

Emine Erdoğan konuya ilişkin ne demişti?

Emine Erdoğan, söz konusu çocuk istismarıyla ilgili Twitter hesabından, "Çocuk istismarı, insanlık dışı bir suçtur, sapkınlıktır! Hiçbir dine, ahlaka, geleneğe sığmaz, mazereti kabul edilemez. Bu suçu işleyen, göz yuman, sessiz kalan herkes hesap vermelidir. Sürecin ben de takipçisi olacağım. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum" paylaşımı yapmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin