6 yaşında çocuğun evlendirilmesi davası sessiz sedasız görüldü! Duruşma 31 Mart'a ertelendi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiğinin ortaya çıkması üzerine açılan davanın bugün duruşması vardı. Yayın yasağı nedeniyle basına kapalı gerçekleşen duruşma 31 Mart'a ertelendi. Mahkeme heyeti, sanık İstekli ve baba Gümüşel'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
6 yaşında çocuğun evlendirilmesi davası sessiz sedasız görüldü! Duruşma 31 Mart'a ertelendi

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşması bugün Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Basın mensuplarının alınmadığı ve yaklaşık 9 saat süren dava 31 Mart'a ertelendi. Mahkeme heyeti, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'in yargılandığı davanın ilk duruşmasında yayın yasağı ve duruşmaya gizlilik kararı getirilmişti.

Bugün saat 11.00 sıralarında başlayan duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel getirildi. Tutuksuz sanık anne Fatıma Gümüşel'i de duruşmaya katıldı. Duruşmada kardeşler Muhammet Sıddık Gümüşel, Ayşe Hümeyra Gümüşel ve Fatma Betül Gümüşel'in tanık olarak dinleneceği öğrenildi.

Duruşma gizlilik nedeniyle basına kapalı şekilde yapıldı.

 TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ, DURUŞMA 31 MART'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanıklar Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirmesine ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi.

İddianamede Kadir İstekli hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edilmişti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar vermişti. Daha sonra 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli 15 Aralık 2022'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

RUH SAĞLIĞININ BOZULDUĞU SÖYLENMİŞTİ 

Davanın ilk duruşmasında Adli Tıp Raporu ile H.K.G.'nin ruh sağlığının bozulduğu belirtilerek dava hakkında gizlilik kararı istenmişti. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti. İlk duruşmada kadın örgütlerinin, avukatların ve gazeteceilerin yoğun ilgi gösterdiği duruşmada salonda yer bulunamamıştı. İkinci duruşma ise gizlilik kararı nedeniyle sessiz sedasız gerçekleştirildi. 

REZİLLİKLERİN İFŞA OLDUĞU SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiğinin ortaya çıkması Türkiye gündemine bomba gibi düşmüş, ülkede infial yaratmıştı.

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi ve tecavüze uğramasına ilişkin ortaya çıkan ses kayıtları da her şeyi gözler önüne sermişti.

O kayıtlarda, Kadir İstekli, 6 yaşındaki çocukla cinsel ilişkiye girdiğini itiraf ederken, mağdur H.K.G'de yıllar boyu yaşadıklarını tek tek anlatmıştı. Tecavüz mağduru kadının anlattıkları yürekleri dağladı. 

4 saatlik ses kaydında ayrıca küçük kızın ailesinin rezillikleri de ifşa oldu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin