6 televizyon kanalıyla ilgili önemli açıklama!

Rekabet Kurulu'ndan o televizyon kanallarıyla ilgili önemli açıklama...

Google Haberlere Abone ol
6 televizyon kanalıyla ilgili önemli açıklama!

Rekabet Kurulu'nda, Digital Platform, Krea, TTNET ve Turkcell'in dijital platform hizmetleri piyasasındaki konumlarını, Bugün TV, Kanaltürk TV, STV, S Haber, Yumurcak TV ve Mehtap TV’yi platformlarından çıkarmak suretiyle kötüye kullandıkları iddiasıyla yapılan başvuru değerlendirildi. Başvuruya ilişkin "işlem yapılmasına yer olmadığına" yönelik karar veren Kurul, bunun gerekçesini de açıkladı.



Kurul, söz konusu konuya ilişkin gerekçeli kararını internet sayfasında yayımladı.



Digital Platform Teknoloji Hizmetleri AŞ, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ, TTNET AŞ ve Turkcell İnteraktif Dijital Platform ve İçerik Hizmetleri AŞ'nin, dijital platform hizmetleri piyasasındaki konumlarını, Bugün TV, Kanaltürk TV, STV, S Haber, Yumurcak TV ve Mehtap TV’yi platformlarından çıkarmak suretiyle kötüye kullandığı iddiasıyla başvuru yapıldığı belirtilen gerekçeli kararda,Digitürk'ün 8 Ekim 2015 tarihinde web sitesinden, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tebliğ edilen yazının içeriği gereği söz konusu kanalların platformdan çıkarıldığını" kamuoyuna duyurduğu kaydedildi. 



Kararda, "Digitürk’ün, başvuru sahibi kanalları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kendisine tebliğ edilen yazısını gerekçe göstererek platformundan çıkardığı anlaşılmaktadır.



Bu itibarla başvuru sahibi kanallar ile hakkında inceleme yapılan teşebbüsler arasında yaşanan ihtilafı etkileyecek nitelikte, başvuru sahibi kanallarla ilişkili devam eden soruşturma ve adli süreçler bulunduğu anlaşıldığından, başvuru konusu iddialara yönelik 4054 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığı kanaatine varılmıştır" ifadesi yer aldı.



Kurulun, rapora ve incelenen dosya kapsamına göre 4054 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığına oy çokluğu ile karar verdiği belirtildi.



Öte yandan, ön araştırma yapılmadığı gerekçesiyle çoğunluğa katılmayan Kurul Üyesi Tahir Saraç'ın karşı oy gerekçesi de yayımlandı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin