6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Dolmahçe'de anıldı

6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Emek Gençliği üyeleri Dolmabahçe'de anma düzenledi. Taksim'den Dolmabahçe'ye yürüyen gençler Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6. Filoya karşı verdikleri mücadeleyi de hatırlattı. Açıklama yapan Hazan İlik, "Aradan yarım yüzyıl geçti ama işte tam da burada, yıllardan sonra Denizler için şarkılar söylüyoruz, onların sloganlarını atıyoruz, onların isimlerini taşıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Dolmahçe'de anıldı

6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 51’inci yılında, Emek Gençliği üyeleri tarafından Dolmabahçe’de anıldı.

Emek Gençliği üyeleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için Taksim’den Dolmabahçe’ye yürüdü.

Taksim’de bir araya gelen gençler, saat 18.00’de, ellerinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan fotoğrafları ve dövizlerle Dolmabahçe’ye doğru yürüyüşe geçti.

6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Dolmahçe'de anıldı

Yürüyüş boyunca ‘Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz’, ‘Emperyalistler, işbirlikçiler 6 Filo'yu unutmayın’, ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ sloganları atılırken, gençler meşaleler eşliğinde Dolmabahçe’ye koştu.

Dolmabahçe’de 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilmeden önce ailelerine yazdıkları mektuplar okundu.

6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Dolmahçe'de anıldı - Resim : 2

HER GENCİN YÜREĞİ DENİZLERLE ATIYOR

Emek Gençliği Yönetim Kurulu üyesi Hazan İlik, basına açıklamalarda bulundu. İlik “Bugün 6 Mayıs. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında her bir sokak Denizlere çıkıyor, her gencin yüreği Denizlerle atıyor. Aradan yarım yüzyıl geçti ama işte tam da burada, yıllardan sonra Denizler için şarkılar söylüyoruz, onların sloganlarını atıyoruz, onların isimlerini taşıyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin