5'inci kattan düşen çocuğu havada yakaladı! Onun adı artık kahraman bankacı

İtalya'nın Piyemonte bölgesindeki Torino şehrinde cumartesi günü yaşanan olayda Mattia Aguzzi, 5 yaşındaki kız çocuğunun hayatını kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
5'inci kattan düşen çocuğu havada yakaladı! Onun adı artık kahraman bankacı

37 yaşındaki bankacı Aguzzi, ülkenin önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera'ya kız arkadaşıyla birlikte fırından ekmek almaya giderken cadde üzerindeki bir binadan gelen çığlık seslerini duyduklarını söyledi.

Aguzzi, "Küçük kızın balkonun köşesine doğru eğildiğini gören bir adamın çığlık attığını duydum. Çocuk, daha sonra balkon korkuluklarına çıkarak daha da eğildi. Sadece elleriyle tutunuyordu, bacakları havadaydı" dedi.

Bankacı, o anda içgüdüsel davrandığını belirterek, "Düşünecek vakit yoktu. Balkonun altına geçip onu yakalama umuduyla kollarımı açtım. Atladığında göğsüme çarptı, onu tutuverdim. Fakat çarpmanın etkisiyle ikimiz de yere düştük" ifadelerini kullandı.

Haberde, kimliği açıklanmayan çocuğun ailesinin panikle sokağa indiği, kızla Aguzzi'nin acilen hastaneye kaldırıldığı ve durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KAHRAMANCA VE OLAĞANÜSTÜ

Torino Belediye Başkanı Stefano Lo Russo, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Aguzzi'yi kutlayarak davranışını "kahramanca ve olağanüstü" diye niteledi.
Demokratik Parti üyesi Camilla Laureti de Twitter hesabından paylaştığı gönderide, Aguzzi'ye Altın Yurttaşlık Cesaret Madalyası verilmesini istedi. Söz konusu madalya, tehlikedeki yurttaşları kurtaran, kamu düzenini sağlayan ve farklı alanlarda ülkenin prestijini yükselten vatandaşlara veriliyor.

Ancak İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Aguzzi'yi kahramanca davranışı için kutlarken, bankacıya resmi ödül verilmesine dair açıklama yapmadı.

Aguzzi ise "Her şey o an doğal akışında gerçekleşti, bana kahraman demeyin. Ne gerekiyorsa onu yaptım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin