50 metrekarelik Gezi Parkı tablosunu yaptı

Gezi Parkı'nın 21 yıllık bahçıvanının ressam oğlu gezi parkına özel dev bir tablo hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
50 metrekarelik Gezi Parkı tablosunu yaptı

21 yıl boyunca Gezi Parkı'yla ilgilenen bahçıvanın ressam oğlu, Gezi Parkı eylemlerinin 2. yılına özel dev bir tablo yaptı. Tabloda Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'dan Hasan Ferit Gedik'e, TOMA kovalayan POMA'dan TMMOB Mimarlar Odası üyesi Mücella Yapıcı'ya kadar pek çok önemli figüre de yer verilmiş.

 



Çocukluğu Gezi Parkı’nda parkta geçen ressam Haydar Özay, 50 metrekarelik dev Gezi tablosunu tamamladı. Tablo, Gezi olaylarının 2’nci yıldönümünü olan 30 Mayıs’tan itibaren görülebilecek.



Hürriyet’ten Ali Dağlar’ın görüştüğü ressam Haydar Özay, 1 yıldır 50 metrekarelik Gezi tablosu üzerinde çalışıyor. Yağlıboya tabloda, Gezi sürecinde yaşamını yitiren çocuklar, anneleri, Çarşı, penguenler, kırmızılı kadın, turnalar, Soma, Mücella Yapıcı, sarı kanarya, TOMA kovalayan POMA, doğum sahnesi gibi soyutlamalar var. Turnalar Anadoluya, Alman Şair Schiller’in “Turnalar siz anlatın katillerimi!” tiradının yer aldığı baladı “Ibicus’un Turnaları”na gönderme. Sponsor yok; masrafları Gezi’deki gibi imece usulü karşılanan tablo, 30 Mayıs’ta, yapıldığı yer olan İstanbul Taksim’deki Mimarlar Odası’nın terasında sergilenecek, sonbaharda yurtdışı turnesine çıkacak. 



Haberin devamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin