5 yıl önce hapishaneden helikopterle kaçmıştı. Redoine Faid ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir

Fransa'da 2018 yılında hapishaneden helikopterle kaçan Redoine Faid, ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya. Yetkililer, Salı günü mahkeme salonuna erişimin özel koruma altında olduğunu ve cep telefonu sinyallerinin engellendiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
5 yıl önce hapishaneden helikopterle kaçmıştı. Redoine Faid ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir

Fransa'da 2018'de hapishaneden helikopterle kaçan Redoine Faid'in başkent Paris'te yargılanmasına başlandı. "Kaçış kralı" lakaplı 51 yaşındaki Faid hakkında iddia makamı ömür boyu hapis cezası isteminde bulundu. 

euronews'teki habere göre Faid, duruşma öncesinde müfettişlere suç ortaklarının davaya karışmış olmasından dolayı üzgün olduğunu söyledi. 

Yetkililer, salı günü mahkeme salonuna erişimin özel koruma altında olduğunu ve cep telefonu sinyallerinin engellendiğini söyledi.

Helikopter hapishane avlusuna inmişti

2018'de gerçekleştirilen kaçışta Paris'in güneydoğusundaki Reau hapishanesinin avlusuna helikopter indirildi. 

Faid'i kaçırmak için gelen gruptan biri pilotun kafasına silah dayarken, diğer ikisi helikopterden inerek sis bombaları fırlattı.

Görgü tanıkları daha sonra Faid'in "çok sakin bir şekilde" hücresinden çıkarak kendisini bekleyen helikoptere doğru yürüdüğünü ve helikopterin herhangi bir ateş açılmadan havalandığını söyledi. Tüm operasyon 10 dakika sürerken polis daha sonra helikopteri terk edilmiş halde buldu.

Faid, üç ay sonra bir akrabasının arkadaşının evinde saklanırken yeniden yakalandı.

Daha önce 2013 yılında gardiyanları rehin alarak ve hapishane kapısını havaya uçurarak hapishaneden kaçan Faid, tekrar işlediği suç nedeniyle ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya.

Geçmişinde zırhlı araç soygunları ve rehin alma olayları bulunan Faid, firar sırasında bir kadın polisin öldürüldüğü başarısız bir soygundan dolayı 25 yıl hapis cezasını çekiyordu.

Firarın ardından Reau hapishanesi, havadan kaçışları önlemek için avluya güvenlik hatları yerleştirdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler helikopter Fransa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin