5 şehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Yerlikaya: 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tunceli kırsalında gerçekleştirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş BURAK TORTUMLU operasyonu kapsamında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerin, 5 kahramanımızı şehit eden hain saldırıda yer aldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
5 şehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Yerlikaya: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli kırsalında düzenlenen Şehit Jandarma Uzman Çavuş BURAK TORTUMLU operasyonu kapsamında 2 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyona dair bilgiler verdi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

5 kahramanımızın şehit edilmesinden sorumlu 2 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı.

Tunceli Jandarma Bölge, Tunceli ve Erzincan İl Jandarma Komutanlıklarımızın sevk ve idaresinde, Tunceli ili kırsalında, J- SİHA ve ANKA-S desteğinde JÖH ve Jandarma Komando Timlerinin katılımıyla Şehit Jandarma Uzman Çavuş BURAK TORTUMLU operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon sonucunda farklı terör eylemine katılan ve 2 asker, 2 jandarma ve 1 polisimizin şehit edilmesinden sorumlu teröristler; Rojhat Dilman kod adlı Adem Gürel ile Şoreş Dilok Cilo kod adlı Ahmet Karaboğa silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonun devamında teröristlerin kullandığı sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren jandarmamızı tebrik ediyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin