5 ödülün ardından festival yolculuğuna devam

'Ana Yurdu' isimli film, festival yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
5 ödülün ardından festival yolculuğuna devam

Dünya prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Adana Altın Koza Film Festivali’nden 5 ödülle dönen Senem Tüzen’in ilk uzun metraj filmi Ana Yurdu festival yolculuğuna Varşova, Selanik, Hayfa ve Reykjavik Film Festivalleri ile devam ediyor. 



Ana Yurdu, 9-18 Ekim tarihlerinde Polonya’da gerçekleştirilecek 31. Varşova Film Festivali’nin hemen ardından, 31. Hayfa Uluslararası Film Festivali ve Reykjavik Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak. 



5 ödülün ardından festival yolculuğuna devam



72. Venedik Film Festivali'nde beğeni toplayan ve eleştirmenlerin övgüyle söz ettiği Ana Yurdu, Adana Altın Koza Film Festivali’nden 5 ödülle birden döndü. Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) En İyi Film, Film Yönetmenleri Derneği’nin (FİLMYÖN) En İyi Yönetmen ödüllerine layık gördüğü film, aynı zamanda festivalin En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Nihal Koldaş) ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerinin de sahibi oldu.  



SİYAD, En İyi Film Ödülünü verirken “Tutuculuğu deliliğe dönüşen bir toplumda, ayakta durma iradesine sahip bir kadının ve ebeveyn – çocuk arasındaki ilişkinin, karanlık ve aydınlık taraflarını hem cesaret hem sevgiyle anlatmadaki başarısı nedeniyle, Senem Tüzen’in Ana Yurdu filmini oy çokluğuyla ödüle layık” gördüğünü açıkladı. 



5 ödülün ardından festival yolculuğuna devam - Resim : 2



Ümit Ünal başkanlığında bir araya gelen 22. Adana Altın Koza jürisi ise, Ana Yurdu’na verdiği En İyi Senaryo Ödülü için, “Anne kız ilişkisini modern ve gelenekselin çatışması ekseninde, ender rastlanılan incelikli bir gözlem gücü ve cesaretle anlatabildiği için, AnaYurdu filmi ile oyçokluğuyla Senem Tüzen’e verilmiştir” açıklamasını yaptı.



Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı Ana Yurdu, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le, beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin sevgi ve öfke dolu, gerilimi an be an yükselen öyküsünü anlatıyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri Niğde'de yapıldı. Yapımcılığını Zela Film’in üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini, en iyi görüntü yönetmeni ödülünü Türksoy Gölebeyi (Kar Korsanları) ile paylaşan Vedat Özdemir yaptı.



5 ödülün ardından festival yolculuğuna devam - Resim : 3



Ana Yurdu hakkında uluslararası basında çıkan yazılardan alıntılar: 



"Bugünün Türkiyesi, en derin anlamıyla... "

Luca Pellegrini (Venedik Eleştirmenler Haftası)



"Yönetmen, iki kadın arasındaki mahremiyeti, duvarda duran bir sinek gibi izlemek istedim demişti. Hedefine başarıyla ve alışılmamış bir derinlikle ulaşmış." Mariella Cruciani  (Cinecritica)



"Alışılmış koşullardan yola çıkan Senem Tüzen, yeni gerçekçiliğin sınırlarını beklenmedik bir şekilde, henüz keşfedilmemiş alanlara doğru zorluyor. Hoşgelmiş." Massimiliano Schiavoni (Quinlan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin