5 dakikada çay ve kahve yanı tatlınız hazır: Nefis bisküvili top tarifinin müptelası olacaksınız. Bisküvili top nasıl nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli pratik topların müptelası olacaksınız. Bu tarif sayesinde çay ve kahve yanlarınız asla boş kalmayacak. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
5 dakikada çay ve kahve yanı tatlınız hazır: Nefis bisküvili top tarifinin müptelası olacaksınız. Bisküvili top nasıl nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 paket petibör bisküvi (350 gr)
100 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviz kırığı

Bulamak için;

Hindistan cevizi
Kakao
Fındık
Toz Antep Fıstığı

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine minik parçalara ayırdığınız petibörleri alın. Petibörleri hazırladıktan sonra ayrı bir kabın içerisine 100 gram eritilmiş tereyağını alalım.

Ardından içerisine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyelim ve çırpma teli yardımıyla güzelce karıştıralım.

Güzelce karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra bisküvileri içerisine ilave edelim ve karıştırma işlemine başlayalım.

Ardından karışımın içerisine 1 çay bardağı kadar da ceviz kırığı ekleyelim. Cevizleri ilave ettikten sonra tekrar karıştıralım ve 1 yemek kaşığı alarak şekil verelim.

Şekillendirme işlemini gerçekleştirdikten sonra dilediğiniz ürüne bulayarak servis tabağının içerisine alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin