5 başlıkta haftaya damga vuran olay ve kişiler!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
5 başlıkta haftaya damga vuran olay ve kişiler!

8 Nisan – 04 Mayıs 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;

 

HAFTANIN GÜNDEMİ '1 MAYIS KUTLAMALARI VE OLAYLARI'


 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen sendikalara ve vatandaşlara izin verilmemesi üzerine yaşanan olaylar 1265 haber ve yorumda yer alarak geçen haftanın en çok konuşulan gündem maddesi oldu.

2 sezon aranın ardından 2013-2014 Süper Toto Süper Lig Şampiyonunun Fenerbahçe olması 434 haberde yer aldı.

Adana'da kaybolan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in cesedinin bulunması 429 haber ile 3. sıradaydı.

Geçen hafta en çok konuşulanlar listesinin dördüncü sırasındaki konu, Freedom House'un basın özgürlüğü raporunda Türkiye'nin, 'kısmen özgür ülke' kategorisinden 'özgür olmayan ülke' kategorisine düşmesiydi.

Rus yanlıları Ukrayna'ya ait en az iki helikopteri düşürürken bir pilot ve bir asker hayatını kaybetmesi ise gündemde beşinci sırada yer aldı.





'HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6.383 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 961 haberle 2.sırada yer aldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız 547 haberle 3. sıraya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 497 haberle 4.sıraya yerleşti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise 452 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ  'CEM YILMAZ'



“PEK YAKINDA” filmi ile gündemden düşmeyen Cem Yılmaz, 254 haberde yer alarak haftanın galibi oldu. Sezen Aksu 105  haberle ikinci olurken, Fazıl Say’dan 83 haberde bahsedildi. Türkan Şoray 83 haberle PRNet En’ler listesine 4. sıradan giriş yaptı. Acun Ilıcalı ise 75 haberle listenin beşinci sıradaki ünlüsü oldu.

 

HAFTANIN SPOR ADAMI 'AZİZ YILDIRIM'



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı itiraz kabul edilmeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 621 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal 540 haberle ikinci sıradaydı. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ise 373 haberle üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman 300 haberle dördüncü, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 253 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.

 

HAFTANIN SPORCUSU 'ARDA TURAN'



Atletico Madrid’de oynayan türk futbolcu Arda Turan 313 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Beşiktaşlı Almeida 252 haberle ikinci sırada yer aldı. Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera ise 227 haberle üçüncü oldu. Galatasaray’ın futbolcusu Burak Yılmaz 221 haberle dördüncü sırada yer aldı. Fenerbahçe’de forma giyen Emenike ise 218 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin