5 ay önce vefat eden ünlü yazarın adı parka veriliyor

Eylül ayında hayatını kaybeden Turgut Özakman'ın adı parka verilecek.

Google Haberlere Abone ol
5 ay önce vefat eden ünlü yazarın adı parka veriliyor

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin 28 Eylül 2013'de hayatını kaybeden yazar Turgut Özakman’ın adını vereceği park 11 Şubat Salı günü açılacak.



'Karşıyaka Belediyesi' tarafından Örnekköy 7532 Sokak’ta yaptırılan 'Turgut Özakman Parkı'nda spor ve çocuk oyun alanları, oturma grupları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar yer alacak.



Turgut Özakman’ın büstünün de bulunacağı park ile Karşıyaka’nın vefa duygusunu bir kez daha ortaya koyduklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına sonuna kadar bağlılığını birçok kez ortaya koymuştur. Turgut Özakman da, bunu en iyi yaşatan edebiyatçı olarak Karşıyaka’ya yakışırdı, diye düşünüyoruz. Ustayı, bir parkta gelecek kuşaklara anlatmak ise çok anlamlı olacaktır” dedi.



Belediye, Ocak ayında açılışını gerçekleştirdiği parka da Akman'dan bir gün önce vefat eden oyuncu Tuncel Kurtiz'in adını vermişti. 



TURGUT ÖZAKMAN KİMDİR?



1930 yılında dünyaya geldi. Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirip bir süre avukatlık yaptı. Daha sonra Köln Üniversitesi Tiyatro Bilim Enstitüsü’nü bitirdi. TRT’de uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunup 1983-1987 yılları arasında Genel Müdürlük yaptı.



Roman, araştırma inceleme, meslek kitapları, oyunlar yazdı. Kurtuluş Savaşı’nı anlatan Şu Çılgın Türkler kitabı en çok satanlar arsına girdi. Üç çocuğu ve 4 torunu bulunan Özakman 2013 yılının Eylül ayında yaşamını yitirdi.  




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin