5. Altın Bamya adayları açıklandı

Türkiye sinemasında en cinsiyetçi film, senaryo ile kadın ve erkek karakterlere verilen Altın Bamya Ödülleri'nin 2013 adayları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
5. Altın Bamya adayları açıklandı

2009'dan bu yana  cinsiyetçiliğin, homofobinin olmaması umuduyla dağıttığı Altın Bamya Ödülleri'nin 2013 adayları açıklandı. Tüm kategorilerde beş adayla iddiasını ortaya koyan Ozan Açıktan'ın yönettiği "Sen Kimsin?"in yanı sıra, "Dağ", "Güzel Günler Göreceğiz" ve "Zenne" filmleri de yer alıyor.



"Sen Kimsin?" her dalda aday



Erkek kategorisinde "Sen Kimsin?" İskender ve Tekin karakterleriyle ayrı ayrı yarışıyor. Kategorideki bir diğer aday ise "Dağ" filminden Bedir ve Oğuz.



Kadın kategorisinde "Güzel Günler Göreceğiz" filminden Figen, "Sen Kimsin?"den Suzan ve Mehmet Binay ile Caner Alper'in yönettiği "Zenne"den Kezban yarışıyor.



Film kategorisinde yarışan filmler ise Ozan Açıktan'ın yönettiği "Sen Kimsin?", Hasan Tulga Polat'ın yötmenliğini üstlendiği "Güzel Günler Göreceğiz" ve Alper Çağlar'ın yönettiği "Dağ".



Senaryo dalının adayları da şöyle:



*Senaristliğini Caner Alper'in yaptığı "Zenne".



*Emre Kavuk'un senaryosu yazdığı "Güzel Günler Göreceğiz".



*Senaristi ve başrol oyuncusu Tolga Çevik olan "Sen Kimsin?".



İzleyici Bamyası Ödülü ise 13 Ocak - 20 Mart tarihleri arasında internet sitesi üzerinden yapılan oylamalar sonucunda dağıtılacak.



Akademi ayrıca "kadın bedenine çok özel ve farklı bir cinsiyetçi bakış getiren" filme Jüri Özel Tek Taşlı Ödülü ve en homofobik filme verilen Jüri Özel Üç Buçuk Bamya Ödülü verecek.



Ödül töreni 25 Mart akşamı yapılacak. Ayrıntılı bilgi ve oylama için buraya bakabilirsiniz. (Bianet)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin