5 adet yiyince soluğu tuvalette alacaksınız. İşte kabızlığa iyi gelen yöntem

Kabızlık, çoğu kişinin sıklıkla karşılaştığı sindirim sistemi rahatsızlıklarından biridir. Çeşitli besinler tüketmek kabızlığın önüne geçer ve tıkalı bağırsakları temizlemede etkili rol oynar. Sizler için paylaştığımız bu besinler sayesinde kabızlığa anında çözüm bulabileceksiniz. İşte kabızlığa iyi gelen yöntem

5 adet yiyince soluğu tuvalette alacaksınız. İşte kabızlığa iyi gelen yöntem

Kabızlık, bağırsak hareketleriniz azaldığında ve dışkıların çıkışı zorlaştığında ortaya çıkan bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Kabızlık çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir.

Vücudun yeterli miktarda su almaması, lifli gıdaların az tüketimi veya hareketsiz yaşam kabızlığın temel etkenleridir.

Kabızlığa iyi gelen doğanın bize sunduğu pek çok şifa kaynağı vardır. Lif açısından bol besinler tüketmek her zaman yararlı olmuştur. Çünkü lifli gıdalar, sindirim sisteminden geçen suyu emer.

Kabızlık sorunun önüne geçmek için beslenme alışkanlıklarınızı değiştirebilir, sıvı alımınızı artırabilir, lifli gıdalar tüketmeye yönelebilir ve hareketli yaşamı amaçlayabilirsiniz.

Bazı meyveler kabızlık için etkili çözüm sunar. Kuru meyveler de kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. İşte tükettiğiniz an bağırsaklarınızı temizleyecek leziz kuru meyveler…

İNCİR KURUSU

Kuru incir içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Aynı zamanda içinde bulunan bol miktardaki lif sayesinde bağırsak hareketlerinin etkin çalışmasını sağlar.

Böylece kabızlık sorununa iyi gelir. Kuru incirdeki lif ayrıca tokluk hissi verir. Bu nedenle kilo verimini de kolaylaştırır. Bol antioksidan içerdiği için bağışıklığı kuvvetlendirir.

Hastalıklara karşı direnç oluşturan incir kurusu, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İçerdiği kalsiyum sayesinde kemik ve diş sağlığı için koruma sağlar. Günde 2 adet yiyebilirsiniz.

5 adet yiyince soluğu tuvalette alacaksınız. İşte kabızlığa iyi gelen yöntem

KAYISI KURUSU

Kuru kayısının en bilinen faydası tabi ki kabızlık soruna çözüm olduğudur. İçerisinde bulunan pektin ve selüloz, sindirim sistemini temizleyerek kabızlığın önüne geçer.

Lif açısından da zengin olan kurusu doğal bir müshil görevi üstlenir. Yemekten önce tüketeceğiniz kuru kayısı sindirimi hızlandırarak hazmı kolaylaştırır.

ARMUT KURUSU

Armut kurusu vitamin, protein ve karbonhidrat açısından yüksektir. Bu nedenle pek çok açıdan sağlığımıza fayda sunar.

Armut kurusunun en bilinen faydaları arasında hazımsızlığa ve kabızlığa iyi geldiği bilinir. Günde 5 adet yiyeceğiniz armut kurusu ile kabızlığa çözüm sağlayabilirsiniz.

Armut kurusu aynı zamanda böbrekleri temizleyerek taş ve kumun dökülmesine yardımcı olur. Ayrıca kanı da temizleyen bir görev üstlenir.

Sinirsel yorgunluğu gideren ve sinirleri yatıştıran kuru armut ayrıca yüksek tansiyonu düşürmede olukça etkilidir.

Kuru kayısı aynı zamanda kalp ritmini düzenler, tansiyon seviyelerini dengeler, cilt ve göz sağlığını korur. Günde 4 adet kayısı kurusu tüketebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin