4'ü muvazzaf 14 asker ve 13 eski askeri okul öğrencisi ve 1 ihraç polis için FETÖ'den gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturması kapsamında Jandarma Genel Komutanlığına mensup 4'ü muvazzaf 14 asker ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen 13 askeri okul öğrencisi ve 1 ihraç polis memuru hakkında gözaltı kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
4'ü muvazzaf  14 asker ve 13 eski askeri okul öğrencisi ve 1 ihraç polis için FETÖ'den gözaltı kararı

İzmir merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanması ve sivil unsurlarına yönelik soruşturma kapsamında 28 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve sivil unsur yapılanmasında yer aldıkları ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefonlardan iletişim kurdukları tespit edilen, 5'i Kara Kuvvetleri, 8'si Hava Kuvvetleri, 1'i Jandarma Genel Komutanlığına mensup 4'ü muvazzaf 14 asker ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen 13 askeri okul öğrencisi ve 1 ihraç polis memuru hakkında gözaltı kararı verildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Kaynak: A.A
Etiketler gözaltı fetö tsk izmir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin