4G uygulaması geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, önümüzdeki dönemde 4G uygulamasına geçileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
4G uygulaması geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Önümüzdeki dönemde 4G uygulamasına geçeceğiz. Bununla ilgili yetkilendirmeleri yapacağız. 4G'nin de uygulamaya başlamasıyla internethızlarımız en az 10 kat artacak, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hızlı bir şekilde istediği bilgiye, kaynağa sahip olabilecek" dedi.



Elvan, Karaman'da önce Türk Telekom'a ait çağrı merkezinin açılış törenine katıldı.



Törende konuşan Elvan, yeni istihdam imkanları sunan çağrı merkezlerinin sayılarının artırılması gerektiğini söyledi. Bu merkezlerin istenen seviyeye getirilmesi gerektiğini belirten Elvan, şu anda yaklaşık 100 bin kişinin istihdam edildiğini, sayının artırılabileceğini kaydetti.



Daha sonra Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan ve Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ile merkezin açılışını gerçekleştirdi.



Karaman Belediyesi binasındaki merkezde incelemelerde bulunan Elvan, gelen bir çağrıya da cevap verdi.



Yer altında fiber otoyollar oluşturduk



Elvan, Karaman TOBB Fen Lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu ilin eğitim altyapısı yönünden hiçbir sorunu olmadığına işaret ederek, üniversite sınavları başta olmak üzere pek çok birincili elde ettiğini vurguladı.



Eğitime büyük öncelik tanıdıklarına dikkati çeken Elvan, "Eğitime verdiğimiz önem çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Karaman'da bir Fen Lisesi yapmasını arzu ettik. Kendileri ve yönetimi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bu kararı aldılar ve bu güzel Fen Lisesini inşa ettiler. Bunun akabinde de Türkiyemizin diğer illerinde de TOBB artık yeni okullar inşa etmeye başladı. Kendilerini kutluyorum" ifadesini kullandı.



Bakan Elvan, Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi başta olmak üzere hükümetin eğitime verdiği desteklerle önemli gelişmeler kaydedildiğini anlattı.



Şimdiye kadar 1 milyonun üzerinde tablet bilgisayar dağıttıklarını, yaklaşık 85 bin etkileşimli akıllı tahtaları okullara yerleştirdiklerini aktaran Elvan, şöyle devam etti:



"Hızla etkileşimli akıllı tahtalarımızın okullarımıza yerleştirilmesine devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de inşallah tablet bilgisayarları okullarımıza yaygın bir şekilde dağıtmaya devam edeceğiz. Sadece tablet bilgisayar ve etkileşimli akıllı tahtalarla yetinmedik. Her bir okulumuza internetin ulaşımını sağladık. İnternetle ilgili tüm altyapı yatırımlarını gerçekleştirdik. Bugün hangi okulumuza giderseniz gidin, güçlü bir internet altyapısı göreceksiniz. Bugün itibarıyla fiber kablo altyapı uzunluğumuz 240 bin kilometreyi geçmiş durumda. Bunun önemli bir kısmını Türk Telekom gerçekleştirdi. Yaklaşık yüzde 90'ın üzerinde altyapıyı gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yer altında fiber otoyollar oluşturduk; insanlarımız, öğrencilerimiz internete kolay ve hızlı bir şekilde ulaşsın diye. Bu yatırımımızla bir anlamda çocuklarımıza, vatandaşlarımıza fırsat eşitliği sunmuş oluyoruz."



Kapsama alanı itibarıyla Türkiye'nin akıllı telefonlar başta olmak üzere internet alanında Avrupa ortalamasının üzerinde bir konuma sahip olduğunu dile getiren Elvan, "Önümüzdeki dönemde 4Guygulamasına geçeceğiz. Bununla ilgili yetkilendirmeleri yapacağız. 4G'nin de uygulamaya başlamasıyla internet hızlarımız en az 10 kat artacak, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hızlı bir şekilde istediği bilgiye, kaynağa sahip olabilecek" diye konuştu.



Elvan sınıfları gezdi öğrencilerle sohbet etti



Hisarcıklıoğlu ise okulun, spor salonu başta olmak üzere eğitime ait tüm imkanlarıyla bir kompleks olduğunu belirterek, böyle bir Fen Lisesi yaptırılması fikrinin Elvan'dan çıktığını ifade etti.



Eğitime yapılan yatırımlarda asla zarar edilmeyeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Özellikle bu yatırımı yaparken, vesile olan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Karaman'dan çıkan ilk ateşle 80 ilimize daha okul yapmaya başlıyoruz. İlkini, Sayın Bakanımızla bir yemek yerken sohbet sırasında çıkan hayırlı iş, 80 ile de yansıdı. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.



Hisarcıklıoğlu, okulunun adının Karaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lütfi Elvan Fen Lisesi olarak değiştirilmesini teklif etti. 



Elvan ve Hisarcıklıoğlu ile Vali Koca, daha sonra okulun açılışını gerçekleştirdi. Eşi Zeliha Elvan ile sınıfları gezen Bakan Elvan, öğrencilerle sohbet etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin