'46 Yok Olan' dizisi başrollerinden Erdal Beşikçioğlu ile Melis Birkan Milliyet Cadde'ye konuştu

Star TV'de Pazar günleri ekrana gelen '46 Yok Olan' ekibinden iki ünlü oyuncu diziyi ve rollerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
'46 Yok Olan' dizisi başrollerinden Erdal Beşikçioğlu ile Melis Birkan Milliyet Cadde'ye konuştu

Star TV'de bu akşam ikinci bölümüyle ekranlarda olacak olan yeni dizisi '46 Yok Olan'ın başrol oyuncularından Erdal Beşikçioğlu ve Melis Birkan Milliyet Cadde'den Ali Eyüboğlu'na konuştu.



İşte "46 Yok Olan Anarşist bir iş" başlığıyla yayınlanan o söyleşi;



‘Neden 46?’ diye sorunca da Beşikçioğlu şunları söyledi:



“Mahalle ve ağa dizilerinden sıkıldığımız için… Çevir çevir aynı hikayeler olduğu için… Hiçbir zaman fantastik hikaye olmadığı için. Biraz da bilim kurgu hikayeler olması gerektiğine inandığımız için ‘46’. Çünkü artık hepimiz birbirimizi tekrar eder olduk. Sadece oyuncular farklı, ama rol kişileri hep aynıydı. Biraz daha değişik bir şey yapalım dedim. Sanırım doğru zamanda karar verdik.”



Beşikçioğlu’na ‘Başrol oyuncusu için dizinin 120 - 150 dakika yerine 60 dakika olmasının avantajları neler?’ diye sordum. 



“Aslında değişen bir şey olmuyor. Yine gün olarak o kadar zaman harcıyorsunuz, ama rol üzerinde çalışma ve deneme süreniz uzuyor. Günde 10 - 12 saatten fazla çalışmıyoruz. Yalapşap yapıp, başka sahneye geçmiyoruz. Her sahnenin hakkını vererek çekiyoruz. İçimize sinsin diye uğraşıyoruz. Yetiştirmek için değil, iyi yapmak için çalışıyoruz” yanıtını verdi.



‘KANAL, 13 BÖLÜMÜ GARANTİ ETMESE BU İŞE GİRMEZDİM’



- Bir saatlik ‘46 Yok Olan’, türevlerini yaratır mı?

'46 Yok Olan' dizisi başrollerinden Erdal Beşikçioğlu ile Melis Birkan Milliyet Cadde'ye konuştu


Eğer böyle bir şey olursa bundan büyük haz duyarım. Çünkü Serdar, Ercan ve ben, Temmuz ayından beri bu diziyi yapmak için mücadele ettik. Aralarında kafa karıştıracak türden ciddi teklifleri reddettik. 



Prime Time’dan 150 kişinin yüklü kaşe kazanmasındansa 450 kişinin para kazanması benim için daha evladır.



- Reytinglerden memnun musunuz?



O işle hiç ilgilenmiyorum. Kanalla yaptığımız sözleşmede de şöyle bir şey var. Kanal bana 13 bölümü garanti etmemiş olsaydı, böyle bir maceraya hiç girmeyecektik. Çünkü bizim derdimiz hikayeyi anlatmak. Şimdiye kadar kimse cesaret edememiş, o anlamda Ömer’in yaptığı bir devrim.



‘Parası değil manevi tarafı değerli’



- ‘46’, kanallar için Reklam gelirinin düşük olduğu bir saat diliminde yayınlanıyor. Bu, başrol oyuncusu için daha az para kazanmak değil mi?



Doğrudur, proje için ayrılan bütçe ona göre. Bir saat yapıyoruz, ama iki saatlik işin kaşesini alalım derdimiz yok. Benim diğerleri gibi bir derdim yok zaten. Sadece hikaye anlatmak üzerine Serdar Abi ve Ercan’la çalışmaktan keyif aldığım için. İşin parası değil, manevi tarafı benim için daha değerli. 



Neticede anarşist bir iş yapıyoruz. Büyük yapım firmaları PT1 ve PT2’yi ele geçirmiş durumdalar ve pastanın da bölünmesini istemeyebilirler. 2.5 - 3 saatlik dilimi belli bir rakam karşılığı erk olarak almışlar. 



Prime Time’a üç proje koyduğunuzda pastanın üçe bölünmesi demek. Aslında ‘46’nın sektöre karşı da anarşist bir durumu var; onu da görmek lazım. Bir kanalın Prime Time kuşağından 150 kişinin değil, 450 kişinin ekmek yemesini sağlayacak kapıyı açabilir ‘46’… Tekelci zihniyetten uzaklaşmak demektir bu.



EKRANDA BİR İLK

'46 Yok Olan' dizisi başrollerinden Erdal Beşikçioğlu ile Melis Birkan Milliyet Cadde'ye konuştu - Resim : 2

Dizide Psikiyatr Ceyla’yı canlandıran Melis Birkan’a ‘46’yı sordum, şunları 

söyledi:



“46’, hikayesi özgün, her şeyiyle farklı ve bize ait bir iş. Uyarlama değil. Süre olarak da farklı. Yayınlandığı saat de farklı. Türk televizyonlarında şimdiye kadar görülmemiş bir iş.”



Dizi ekiplerinin en çok dert yandığı şey, sürelerin uzunluğu. Bölümlerin 150 dakikaya çıktığı bir dönemde 60 dakikalık ‘46’da başrol oynayan Birkan, haftada kaç gün çalışıyor olabilir?



Birkan, “Maksimum 2.5 - 3 günümü alıyor her bölüm. Bölüm senaryosuna göre 2 güne de indiği oluyor, 4 güne çıktığı da, ama sabahtan başlayıp gece yarılarına kadar çalışma yok bizde” dedi.



‘46’NIN EKİP RUHU



Yıllardır  dizi setlerine giderim. ‘46’nın setindeki ekip ruhunun diğer dizilerden farklı olduğunu belirtmeliyim. Çoğu dizide başrol oyuncuları ekipten ayrı yerde, ayrı bir menüyü tercih ederken ‘46’nın başrol oyuncuları Erdal Beşikçioğlu ve Melis Birkan, tabldot yemeğini ekiple birlikte yedi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin