45 Bin Öğretmen Atamasıyla İlgili SONDAKİKA Açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Öğretmen Atamaları İçin Tarih Verdi. 45 Bin Öğretmen Ataması Ne zaman. Öğretmen Atamaları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi. 45 bin öğretmen atamasıyla ilgili Mahmut Özer açıklama yaptı. Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen atamaları sonuçları ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
45 Bin Öğretmen Atamasıyla İlgili SONDAKİKA Açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Öğretmen Atamaları İçin Tarih Verdi. 45 Bin Öğretmen Ataması Ne zaman. Öğretmen Atamaları Ne Zaman Açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih tarihi için son gün geldi. Öğretmen olarak devlet kurumlarında atanmak isteyen adaylar; sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjanın belirlendiği öğretmen ataması tercih başvurularını 2-6 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirdi.

Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri cep telefonu numaralarına atama sonucu kısa mesaj yoluyla bildirilecek. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ise 8 Mayıs tarihinde ilan edilecek.

MEB takvimine göre Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "45 bin öğretmen atamasını (8 Mayıs) yarın itibari ile gerçekleştireceğiz" dedi.

45 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 8 Mayıs 2023 tarihinde ilan edilecek.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebileceklerdir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri cep telefonu numaralarına atama sonucu kısa mesaj yoluyla bildirilecektir. Atama kararnameleri il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

Değerlendirme Komisyonunca göreve başlatılması uygun görülmeyen adaylar hakkında alınan karar ile bu karara ilişkin nesnel ve gerekçeli değerlendirmeler Bakanlığa bildirilecektir.

Göreve başlatılmak üzere atama kararnameleri kendilerine tebliğ edilenler, en erken 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla görevlerine başlayabilecek olup atama kararnameleri bu tarihten önce kendilerine tebliğ edilenler bakımından göreve başlamak üzere 15 günlük yasal süre 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacaktır. Atama kararnameleri 1 Eylül 2023 tarihi ve sonrasında tebliğ edilenler bakımından ise göreve başlamak üzere 15 günlük yasal süre tebliğ tarihinden itibaren başlayacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin