44. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu. İşte "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu"nun kazananları

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "Elite Label" kategoride gösterilen maraton, 44. kez gerçekleştirildi. 44. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa kazandı.

Google Haberlere Abone ol
44. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu. İşte "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu"nun kazananları

44. İstanbul Maratonu'nun startını veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu sene hep birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılına koşuyoruz. Maratonumuz hayırlı olsun." dedi.

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "Elite Label" kategorisinde yer verilen maraton, 44. kez gerçekleştirildi.

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden maraton startını veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da dünyanın her yerinden gelen koşucular olduğunu belirterek, "Muazzam bir maraton olacak. Bir efsaneye göre maraton, bir savaş sonrası bir ulağın, savaşın sonucunu yöneticilerine getirmek için koşmuş. Artık bu yüzyılda koşunun anlamı başka bir yere evrildi." dedi.

İki kıta arasında barış, sevgi, kucaklaşmak, adalet ve hayatın bütün güzellikleri için koştuklarını aktaran İmamoğlu, "Dünyanın her yerinden gelip bu güzel anı bizimle paylaşan bütün dostlarımıza, herkese, Türkiye Cumhuriyeti'nin güzel insanlarına, İstanbul'un güzel insanlarına 44. maratonumuz hayırlı olsun diyorum. Bu sene başka bir şey daha yapıyoruz; hep birlikte c-Cumhuriyetimizin 100. yılına koşuyoruz. Maratonumuz hayırlı olsun." diye konuştu.

44. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu. İşte "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu"nun kazananları

Erkeklerde kazanan Kenyalı atlet oldu

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "Elite Label" kategoride gösterilen maraton, 44. kez gerçekleştirildi.

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda son bulan 42,195 kilometrelik parkurda Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, 2 saat 10 dakika 18 saniyelik derecesiyle birinci oldu.

Yarışın hemen ardından Kenyalı atletin 2 saat 9 dakika 37 saniyeyle maratonu parkur rekoru kırarak kazandığı belirtilirken, daha sonra yapılan açıklamada Robert Kipkemboi'nin derecesinin 2 saat 10 dakika ve 18 saniye olduğu ve parkur rekorunun kırılamadığı bildirildi.

Bahreynli Marius Kimutai 2 saat 10 dakika 27 saniyelik derecesiyle ikinci olurken, Kenyalı Sila Kiptoo ise 2 saat 11 dakika 42 saniyelik derecesiyle üçüncülük elde etti.

Kenyalı atlet Daniel Kipkore Kibet, 2019 yılında 2 saat 9 dakika 44 saniyeyle İstanbul Maratonu'nun rekorunu kırmıştı. 

 

44. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu. İşte "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu"nun kazananları - Resim : 2

Kadınlarda kazanan Dalasa oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, N Kolay'ın isim sponsorluğundaki 44. İstanbul Maratonu'nu kadınlarda Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa kazandı.

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "Elite Label" kategoride gösterilen maraton, 44. kez gerçekleştirildi.

44. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu. İşte "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu"nun kazananları - Resim : 3

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda son bulan 42,195 kilometrelik parkuru, kadınlarda Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa 2 sat 25 dakika 54 saniyelik dereceyle ilk sırada tamamladı.

Etiyopyalı Melesech Tsegaye, 2 saat 29 dakika 1 saniyelik derecesiyle ikinci olurken, aynı ülkeden Ethlemahu Sintayehu ise 2 saat 31 dakika 38 saniyelik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Türk sporcular arasında erkekler ve kadınlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, N Kolay'ın isim sponsorluğundaki 44. İstanbul Maratonu'nda Türk sporcular arasında en iyi dereceyi erkeklerde Mert Girmalegesse, kadınlarda ise Rümeysa Coşkun elde etti.

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda son bulan 42,195 kilometrelik parkuru erkeklerde 2 saat 20 dakika 23 saniyelik derecesiyle 16. sırada tamamlayan Mert Girmalegesse, Türk sporcular arasında zirvede yer aldı.

44. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu. İşte "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu"nun kazananları - Resim : 4

Organizasyonu 2 saat 23 dakika 54 saniyelik süresiyle 19. sırada bitiren Yusuf Önal Türk atletler arasında ikinciliği, 2 saat 26 dakika 14 saniye ile 21. basamakta yer alan Üzeyir Söylemez ise üçüncülüğü elde etti.

44. İstanbul Maratonu'nu kazananlar belli oldu. İşte "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu"nun kazananları - Resim : 5

Maratonu kadınlarda 2 saat 57 dakika 34 saniyelik derecesiyle 8. sırada tamamlayan Rümeysa Coşkun, Türk sporcular arasında en iyi derecenin sahibi oldu. Organizasyonu 3 saat 8 dakika 10 saniyelik derecesiyle 9. basamakta bitiren Zuhal Kaya, Türk atletler arasında ikinci, 3 saat 36 dakika 13 saniyelik süresiyle 19. olan Burcu Teberik de üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak: A.A
Etiketler koşu spor
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin